Πολιτική

Τσίπρας: H ΕΕ οφείλει να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία

Να «σταθεί στο ύψος των περιστάσεων» καλεί ο Αλέξης Τσίπρας την ΕΕ στο θέμα των κλιμακούμενων προκλήσεων της Τουρκίας. Αφορμή για την παρέμβαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, η σημερινή Σύνοδος Κορυφής και η συζήτηση για την επιβολή κυρώσεων κατά της γείτονος.

Ο Αλέξης Τσίπρας τονίζει σε ανάρτηση που έκανε στο facebook ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να επιβάλει κυρώσεις κατά της Τουρκίας ως απάντηση στις προκλητικές και επιθετικές της ενέργειες τους τελευταίους μήνες.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα:

«Τους τελευταίους τέσσερις μήνες η Τουρκία προέβη στις πιο προκλητικές και επιθετικές ενέργειες της τελευταίας 25ετίας έναντι της Ελλάδας, πραγματοποιώντας έρευνες μέχρι και λίγα ναυτικά μίλια έξω από τη Ρόδο και το Καστελλόριζο.

Σήμερα, έστω στην τρίτη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που συζητείται η Τουρκία, η ΕΕ οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων επιβάλλοντας κυρώσεις για την παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων κράτους-μέλους της.

Όπως υπογράμμισα με την επιστολή μου προς τους ευρωπαίους ηγέτες στις 30 Σεπτεμβρίου, κανένας διάλογος με την Τουρκία δεν θα είναι βιώσιμος αν η ΕΕ δώσει το μήνυμα ότι υποχωρεί σε εκβιασμούς και προκλήσεις. Η ΕΕ δεν μπορεί να αποτελέσει ισχυρό διεθνή παίκτη αν δεν μπορεί να προστατέψει τα ίδια της τα μέλη και να διαπραγματευτεί αποτελεσματικά με μια σημαντική γειτονική χώρα που ευελπιστεί να ενταχθεί στους κόλπους της.

Η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει να προασπίσει τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, με όλα τα διπλωματικά μέσα που έχει στη διάθεσή της», καταλήγει στην ανάρτησή του ο πρώην πρωθυπουργός.

Δείτε την ανάρτηση:

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Οι προτάσεις Μητσοτάκη για τη Συνταγματική Αναθεώρηση: Από την τεχνητή νοημοσύνη και το άρθρο 16 έως τον εκλογικό νόμο
Ο πρωθυπουργός άνοιξε στη Βουλή τη συζήτηση για μια «θεσμική φυγή προς τα εμπρός», θέτοντας στο τραπέζι αλλαγές που -κατά την κυβέρνηση- θα μπορούσαν να αναβαθμίσουν τη λειτουργία της δημοκρατίας
Κυριάκος Μητσοτάκης
Επανεμφάνιση Καρυστιανού με... διάγγελμα για το κράτος δικαίου και επίθεση σε Μητσοτάκη και Τσίπρα: «Όλοι τους είναι συνένοχοι»
Με βιντεοσκοπημένη δήλωσή της, επανέρχεται στη δημόσια σφαίρα με αιχμές για Τέμπη, ΟΠΕΚΕΠΕ, υποκλοπές και ατιμωρησία του πολιτικού συστήματος
Μαρία Καρυστιανού
28
Ένταση με Κωνσταντοπούλου στη Βουλή την ώρα της ομιλίας Μητσοτάκη: «Καλώς ορίσατε στην αίθουσα, ήρεμα» της είπε ο Κακλαμάνης
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας διέκοψε τον πρωθυπουργό κατά τη συζήτηση για το κράτος δικαίου, με τον Πρόεδρο της Βουλής να παρεμβαίνει και να τη καλεί στην τάξη
Ζωή Κωνσταντοπούλου
9
Γεωργιάδης: «Έγιναν όλες οι απαραίτητες προσπάθειες, η Μυρτώ είχε φτάσει στο νοσοκομείο με τις τελευταίες της ανάσες» 
«Για την υπόθεση της ατυχούς Μυρτούς από την Κεφαλλονιά και τις καταγγελίες περί ελλείψεως ιατρών από τα ΤΕΠ, μίλησε προς ολίγου με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ»
Άδωνις Γεωργιάδης
Βολές Ανδρουλάκη προς Μητσοτάκη για κράτος δικαίου, ΟΠΕΚΕΠΕ και υποκλοπές: «Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει, μονόδρομος να παραιτηθείτε»
Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας για «θεσμική και αξιακή κρίση», για «καθημερινότητα διαφθοράς και ατιμωρησίας» και επανήλθε στο αίτημα του για προσφυγή στις κάλπες
Νίκος Ανδρουλάκης