Κόσμος

Κορονοϊός – Ινδία: 279 θάνατοι και 20.021 κρούσματα σε μια μέρα

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε την Δευτέρα (28/12) ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 20.021 κρούσματα κορονοϊού. Το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από την Covid-19 στην ασιατική χώρα φθάνει πλέον τους 10.207.871.

Χθες, Κυριακή (27/12), οι μολύνσεις ανακοινώθηκε ότι υποχώρησαν, για πρώτη φορά έπειτα από έξι μήνες, κάτω από το όριο των 20.000.  Τα επιλεγόμενα «ενεργά» κρούσματα μειώθηκαν στα 277.301. Είναι η δεύτερη συνεχόμενη ημέρα που, επίσης για την πρώτη φορά εδώ και μήνες, μένουν κάτω από το όριο των 280.000. Παράλληλα, άλλοι 279 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό της πανδημίας να φθάνει ως αυτό το στάδιο τους 147.901 νεκρούς. 

Η εξάπλωση του ιού έχει επιβραδυνθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα στον ασιατικό γίγαντα σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο, όταν έφθανε στην κορύφωσή της (98.000 κρούσματα σε ένα 24ωρο).

Ωστόσο η Ινδία συνεχίζει να καταγράφει τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων του νέου κορονοϊού και τον τρίτο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων της πανδημίας στον κόσμο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ υπέρ Νετανιάχου: «Σέρνεται σε δίκη για το τίποτα – Δεν θα το ανεχτούμε αυτό»
Ισραηλινό δικαστήριο απέρριψε αίτημα της υπεράσπισης του Νετανιάχου να αναβληθούν για δύο εβδομάδες οι ακροαματικές διαδικασίες της δίκης του για διαφθορά, απάτη και κατάχρηση εμπιστοσύνης
Ντόναλντ Τραμπ 2