Κόσμος

Βρετανία: 2 εκατ. άνθρωποι πρέπει να εμβολιάζονται την εβδομάδα για να αποφευχθεί ένα τρίτο κύμα

Η Βρετανία θα πρέπει να εμβολιάζει δύο εκατομμύρια ανθρώπους την εβδομάδα κατά του κορονοϊού προκειμένου να αποφύγει ένα τρίτο κύμα της πανδημίας. Αυτό αναφέρει έρευνα του London School of Hygiene and Tropical Medicine (LSHTM).

Μέχρι στιγμής στη χώρα έχουν καταγραφεί περισσότερα από 2,3 εκατομμύρια κρούσματα covid-19 και περισσότεροι από 71.000 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους. Τον Δεκέμβριο η Βρετανία έγινε η πρώτη χώρα παγκοσμίως που έδωσε άδεια για τη χρήση του εμβολίου των Pfizer και BioNTech και σύμφωνα με την βρετανική κυβέρνηση περισσότεροι από 600.000 άνθρωποι έχουν λάβει την πρώτη δόση.

“Το πιο αυστηρό σενάριο παρέμβασης –με όλη την Αγγλία να βρίσκεται στο επίπεδο 4 του συναγερμού, τα σχολεία να παραμένουν κλειστά όλο τον Ιανουάριο και 2 εκατομμύρια ανθρώπους να εμβολιάζονται κάθε εβδομάδα– είναι το μοναδικό που θεωρούμε ότι θα μπορέσει να περιορίσει το βάρος στις μονάδες εντατικής θεραπείας κάτω από τα επίπεδα που είδαμε στο πρώτο κύμα” της επιδημίας του κορονοϊού, αναφέρεται στην έκθεση του LSHTM.

Click4more: Ρωσία: Υπερτριπλάσιοι οι θάνατοι από κορονοϊό σε σχέση με τα επίστημα στοιχεία! Το ομολόγησε η κυβέρνηση

“Αν δεν υπάρξει μαζικός εμβολιασμός, ο αριθμός των κρουσμάτων, των νοσηλειών, των εισαγωγών στις μονάδες εντατικής θεραπείας και των θανάτων το 2021 ενδέχεται να ξεπεράσει αυτόν που καταγράφηκε το 2020”, τονίζεται στην έκθεση.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και οι επιστημονικοί σύμβουλοι της κυβέρνησης ανακοίνωσαν ότι ένα νέο μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού, πολύ πιο μεταδοτικό, εξαπλώνεται γρήγορα στη χώρα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να επιβληθούν αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα στο Λονδίνο και τη νοτιοανατολική Αγγλία.

Μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ότι η Βρετανία θα αρχίσει να εμβολιάζει και με το εμβόλιο της AstraZeneca κατά του κορονοϊού από τις 4 Ιανουαρίου και μετά, καθώς η έγκρισή του από τη ρυθμιστική αρχή της χώρας αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι Ρώσοι σφυροκόπησαν Κίεβο και Λβιβ με υπερηχητικούς πυραύλους Oreshnik: 4 νεκροί, πολλοί τραυματίες  
Ο Oreshnik είναι ένας νέος τύπος υπερηχητικού πυραύλου ικανού να φέρει πυρηνική γόμωση - Τα πλήγματα στόχευσαν κρίσιμες ουκρανικές υποδομές, με έμφαση στον ενεργειακό τομέα
Ρωσικοί βομβαρδισμοί στο Κίεβο
Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα συναντηθεί με τη Ματσάδο την επόμενη εβδομάδα – «Ανυπομονώ να τη χαιρετήσω»
Η Μαρία Κορίνα Ματσάδο επαίνεσε τον Ντόναλντ Τραμπ για την ανατροπή του Νικολάς Μαδούρο και υποσχέθηκε ότι θα επιστρέψει σύντομα στην πατρίδα της, δηλώνοντας έτοιμη να κερδίσει τις επόμενες εκλογές
H Mαρία Κορίνα Ματσάδο
Νύχτα «κόλασης» στο Ιράν από τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις - Κατέλαβαν πόλεις και έκαψαν κυβερνητικά κτίρια
Την Πέμπτη, στην φονικότερη διαδήλωση που έχει γίνει τις τελευταίες 12 ημέρες, σκοτώθηκαν 13 διαδηλωτές - Οι αρχές έριξαν ίντερνετ και τηλεπικοινωνίες για να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις
Διαδήλωση
27
Ομοσπονδιακοί πράκτορες πυροβόλησαν δύο ανθρώπους στο Πόρτλαντ - Νοσηλεύονται τραυματίες
Η αστυνομική διεύθυνση του Πόρτλαντ στο  Όρεγκον απηύθυνε έκκληση για αυτοσυγκράτηση εν μέσω της έντασης που έχει πυροδοτήσει ο φόνος μιας 37χρονης από τον αστυνομικό της ICE
Αστυνομικοί στις ΗΠΑ