Κόσμος

Τουρκία: Ισόβια σε 92 άτομα για το πραξικόπημα του 2016 – 100.000 περιμένουν να δικαστούν

Οι δίκες για την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του 2016 κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Τουρκία συνεχίζονται, με το δικαστήριο να επιβάλλει σήμερα (30/12) ισόβια ποινή σε 92 άτομα, ανάμεσά τους ο πρώην επικεφαλής του στρατού ξηράς της χώρας.

Τουρκικό δικαστήριο καταδίκασε σήμερα σε ισόβια κάθειρξη 92 κατηγορουμένους, μεταξύ των οποίων πρώην υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί, για τους ρόλους τους στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του 2016, όπως μετέδωσε το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. Ποινές ισοβίων χωρίς αναστολή επιβλήθηκαν σε 12 κατηγορουμένους, ανάμεσα στους οποίους πρώην επικεφαλής διευθύνσεων του στρατού ξηράς, μετέδωσε το Anadolu.

Τον περασμένο μήνα δικαστήριο είχε επιβάλει χωριστές ποινές φυλάκισης σε επικεφαλής της απόπειρας πραξικοπήματος, για την οποία η Άγκυρα κατηγορεί τον μουσουλμάνο ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος διαμένει μόνιμα στις ΗΠΑ και έχει αρνηθεί οποιαδήποτε εμπλοκή.

Περίπου 292.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί για φερόμενες σχέσεις τους με τον Γκιουλέν και 100.000 εξ αυτών παραμένουν προφυλακισμένοι για να δικασθούν, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού. Την ίδια στιγμή 150.000 δημόσιοι λειτουργοί έχουν απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα και έχουν επιβληθεί συνολικά 2.500 καταδίκες σε ισόβια, ενώ το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως 20.833 άτομα έχουν εκδιωχθεί από τις ένοπλες δυνάμεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Γάλλος ΥΠΕΞ καλεί τον Πούτιν να συναντήσει τον Ζελένσκι στην Κωνσταντινούπολη την Πέμπτη – «Προϋπόθεση η κατάπαυση του πυρός»
Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας τόνισε ωστόσο ότι η κατάπαυση του πυρός είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για οποιαδήποτε συζήτηση για την Ουκρανία
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Η ώρα της κρίσης για Φον ντερ Λάιεν και Pfizergate: Στο Ευρωδικαστήριο τα SMS της με τον Άλμπερτ Μπουρλά για τα εμβόλια της COVID-19
Η απόφαση της Τετάρτης (14.05.2025) θα κρίνει αν η Κομισιόν παραβίασε τους κανόνες διαφάνειας με την άρνησή της να δημοσιοποιήσει το περιεχόμενο της συνομιλίας
Η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν 1