Κόσμος

Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ: Η εισβολή στο Καπιτώλιο θύμιζε τη «Νύχτα των Κρυστάλλων»

Ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ μίλησε για τις ταραχές στο Καπιτώλιο που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο πέντε ατόμων και οι οποίες υποκινήθηκαν από υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ παρομοιάζοντάς τες με την «Νύχτα των Κρυστάλλων».

Ο σταρ του Χόλιγουντ και ο πρώην Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης της Καλιφόρνια ανέβασε στο Twitter βίντεο στο οποίο αφηγείται την παιδική του ηλικία που την πέρασε στη σκιά του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

«Μεγάλωσα στην Αυστρία. Γνωρίζω πολύ καλά τη “Νύχτα των Κρυστάλλων”. Ήταν μια νύχτα οργής εναντίον των Εβραίων που έγινε το 1938 από τους ναζιστές ομοϊδεάτες των “Proud Boys”. Η Τετάρτη ήταν η “Ημέρα των Κρυστάλλων” εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ήταν τα σπασμένα γυαλιά στα παράθυρα του Καπιτωλίου των Ηνωμένων Πολιτειών. Αλλά ο όχλος δεν γκρέμισε μόνο τα παράθυρα του Καπιτωλίου. κατέστρεψε τα ιδανικά που θεωρήσαμε δεδομένα».

click4more: Καπιτώλιο: «Ψεκασμένος» συνωμοσιολόγος και αποτυχημένος ηθοποιός ο «Μπλεκ»

Ο Σβαρτσενέγκερ – ο οποίος διαδέχτηκε τον Τραμπ ως οικοδεσπότη του ριάλιτι σόου του «The Apprentice» – αναφέρθηκε και στους Ρεπουμπλικάνους εκλέκτορες που υποστήριξαν τον Τραμπ στην ψηφοφορία για να ανατρέψουν τα εκλογικά αποτελέσματα, ακόμη και μετά τις ταραχές.

«Θα τους θυμίσω αυτό που είπε ο Τέντι Ρούσβελτ: “Πατριωτισμός σημαίνει να παραμείνεις δίπλα στη χώρα. Δεν σημαίνει να είσαι δίπλα στον πρόεδρο”», είπε ο Σβαρτσενέγκερ.

Κλείνοντας το βίντεο ο πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνια έστειλε ένα αισιόδοξο μήνυμα επισημαίνοντας ότι η αμερικανική δημοκρατία θα αντιμετωπίσει αυτήν την καταιγίδα.

«Έχω πει σε όλους που μου τηλεφώνησαν, ότι όσο θλιβερά και αν είναι αυτά που έγιναν, η Αμερική θα επιστρέψει από αυτές τις σκοτεινές ημέρες και θα λάμψει ξανά» και κραδαίνοντας το σπαθί από το ρόλο τους ως «Κόναν ο βάρβαρος» πρόσθεσε: «Όσο περισσότερο μαλακώνεις ένα σπαθί, τόσο ισχυρότερο γίνεται. Η δημοκρατία μας είναι σαν τον χάλυβα αυτού του σπαθιού. Όσο πιο πολύ μαλακώνει, τόσο πιο ισχυρή γίνεται».

«Πιστεύω, ότι όσο κι αν μας συγκλόνισαν τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, θα βγούμε πιο δυνατοί γιατί τώρα καταλαβαίνουμε τι μπορεί να χαθεί. Πρέπει να γιατρευτούμε μαζί, από το τραύμα που μόλις πάθαμε. Πρέπει να θεραπευτούμε όχι ως Ρεπουμπλικάνοι ή ως Δημοκρατικοί, αλλά ως Αμερικανοί».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Λιβύη: Ο Χάφταρ συναντήθηκε με τον επικεφαλής των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών – Συζήτησαν για το μεταναστευτικό
Οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν στις θετικές εξελίξεις που έχουν σημειωθεί στις σχέσεις μεταξύ Βεγγάζης και Άγκυρας, «με τρόπο που εξυπηρετεί τα κοινά τους συμφέροντα»
Ο Χαλίφα Χάφταρ με τον Ιμπραήμ Καλίν
New York Times: Ο Ντόναλντ Τραμπ ποντάρει στη «διπλωματία των ηγετών» με τον Πούτιν αλλά προκαλεί στρατηγική σύγχυση
Ο Αμερικανός πρόεδρος προτιμά τις απευθείας συναντήσεις με τον Βλαντιμίρ Πούτιν αντί μιας συνεκτικής στρατηγικής αλλά δέκα ημέρες μετά τη σύνοδο στην Αλάσκα, η ειρηνευτική διαδικασία έχει βαλτώσει
Ο Ντόναλντ Τραμπ
Γερμανία: «Θα συμμετέχουμε στις εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία για να μην τολμήσει ο Πούτιν να επιτεθεί ξανά»
Το Βερολίνο ξεκαθαρίζει την στάση του για σαφή και έμπρακτη υποστήριξη του Κιέβου μετά τις πρόσφατες συνομιλίες Τραμπ με Πούτιν και Ευρωπαίους ηγέτες
Ο Γερμανός Αντικαγκελάριος Λαρς Κλίνγκμπεϊλ με τον Ουκρανό Υπουργό Οικονομικών Σέρχι Μαρτσένκο 1
Guardian: Πώς ο πρώην αρχηγός των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Βαλέρι Ζαλούζνι «άδειασε» τον Τζέι Ντι Βανς
Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ προσπάθησε να έρθει σε επαφή μαζί του μετά την αποτυχημένη συνάντηση Τραμπ - Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο, στις αρχές του χρόνου, αλλά ο Ζαλούζνι τον απέρριψε
Βαλέρι Ζαλούζνι 1