Κόσμος

ΗΠΑ: Φόρος τιμής από τον Μπάιντεν στους 400.000 νεκρούς του κορονοϊού

Λίγες ώρες πριν αναλάβει την ηγεσία μιας χώρας σε κρίση, ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και η εκλεγμένη αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις σχεδιάζουν να τιμήσουν τους σχεδόν 400.000 Αμερικανούς που έχασαν τη ζωή τους από την Covid-19 σε μια τελετή στην Ουάσινγκτον.

Αυτή θα είναι η πρώτη ομοσπονδιακή εκδήλωση για την απότιση φόρου τιμής στα θύματα της πανδημίας και θα πραγματοποιηθεί την τελευταία ημέρα της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ, που έχει κατηγορηθεί για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την πανδημία καθώς οι ΗΠΑ μετρούν τον υψηλότερο αριθμό θανάτων σε ολόκληρο τον κόσμο με περισσότερα από 24 εκατομμύρια κρούσματα και σχεδόν 400.000 θανάτους.

Τις τελευταίες επτά ημέρες, η χώρα καταγράφει κατά μέσο όρο περισσότερες από 200.000 νέες περιπτώσεις μόλυνσης και 3.220 θανάτους καθημερινά.

Η επιμνημόσυνη τελετή που διοργανώνει η επερχόμενη κυβέρνηση είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί στις 17:15 τοπική ώρα (00:15 ώρα Ελλάδας) στο Μνημείο του Λίνκολν. Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγής και οι καμπάνες θα ηχήσουν 400 φορές στο Τζόρτζταουν σε ένα συμβολικό φόρο τιμής στους νεκρούς της Covid-19.

Η επιτροπή ορκωμοσίας του Μπάιντεν ανέφερε ότι σε εκατοντάδες πόλεις σε όλη τη χώρα κοινότητες έχουν υποσχεθεί ότι θα συμμετάσχουν στην τελετή σε μια στιγμή εθνικής ενότητας. Η επιτροπή παρότρυνε τους Αμερικανούς να ανάψουν κεριά στα παράθυρά τους σε μια ένδειξη ενότητας και πως αξιοθέατα, ανάμεσά τους το Εμπάιρ Στέιτ Μπίλντινγκ στην Νέα Υόρκη και το Σπέις Νίντλ στο Σιάτλ θα φωταγωγηθούν ταυτόχρονα.

Ο Μπάιντεν έχει δεσμευτεί ότι θα καταστήσει την καταπολέμηση της πανδημίας του νέου κορονοϊού ύψιστη προτεραιότητα της προεδρίας του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πενήντα νεκροί στην πόλη της Γάζας από ισραηλινές επιθέσεις: Εντολή εκκένωσης από τους IDF – «Θα χρησιμοποιήσουμε βία»
Εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι έχουν λάβει οδηγίες να εγκαταλείψουν τη μεγαλύτερη πόλη της Λωρίδας της Γάζας πριν τεθεί υπό ισραηλινό έλεγχο
Ένα αγόρι τρέχει καθώς καπνός αναδύεται από μία εγκαταλελειμμένη πολυκατοικία, που στέγαζε εκτοπισμένους Παλαιστινίους, μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, στην πόλη της Γάζας
1
Ελλάδα, ΗΠΑ και 41 ακόμη χώρες καταδικάζουν τα ρωσικά drones στον εναέριο χώρο της Πολωνίας – «Βαθιά ανησυχία για τις 19 παραβιάσεις»
Η Πολωνία τόνισε ότι «οι απερίσκεπτες ενέργειες της Ρωσίας αποτελούν παραβίαση του διεθνούς δικαίου και αποσταθεροποιητική κλιμάκωση που φέρνει την περιοχή πιο κοντά στη σύγκρουση από κάθε άλλη φορά»
Στρατιώτες περπατούν δίπλα σε ένα σημείο όπου η στέγη ενός σπιτιού καταστράφηκε, μετά την παραβίαση του πολωνικού εναερίου χώρου από ρωσικά drones κατά τη διάρκεια επίθεσης στην Ουκρανία, μερικά από τα οποία καταρρίφθηκαν από την Πολωνία με την υποστήριξη των συμμάχων της στο ΝΑΤΟ 2