Κόσμος

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν δεν «βλέπει» καταδίκη Τραμπ στη Γερουσία για τα επεισόδια στο Καπιτώλιο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε την Δευτέρα (25/1) ότι δεν πιστεύει πως ο προκάτοχός του, Ντόναλντ Τραμπ, θα κριθεί ένοχος στη δίκη του στην Γερουσία για «υποκίνηση στάσης» στα επεισόδια στο Καπιτώλιο. Η δίκη του Ρεπουμπλικάνου πολιτικού θα αρχίσει την 9η Φεβρουαρίου.

Μιλώντας στο CNNi, o Δημοκρατικός πολιτικός δήλωσε ότι δεν περιμένει 17 μέλη του Ρεπουμπλικανικού κόμματος να ταχθούν υπέρ της καταδίκης του Ντόναλντ Τραμπ, αναφερόμενος στον απαραίτητο αριθμό ψήφων για να υπάρξει τέτοια ετυμηγορία — με την προϋπόθεση ότι και οι 50 γερουσιαστές των Δημοκρατικών θα ψηφίσουν επίσης υπέρ της καταδίκης.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα την Δευτέρα εννέα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων, «εισαγγελείς» στην περίσταση αυτή, επέδωσαν και τυπικά το κατηγορητήριο (article of impeachment) στη Γερουσία. Με επισημότητα, οι «εισαγγελείς» που ορίστηκαν από τη Δημοκρατική πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι βάδισαν στους ίδιους στολισμένους με αγάλματα και πίνακες διαδρόμους που είχαν καταλάβει οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ στην αιματηρή έφοδό τους στο Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ταϊβάν: Εκφράζει την ευγνωμοσύνη στον Τραμπ, παρά την προειδοποίηση του να μην προχωρήσει σε ανεξαρτησία
Ο Κινέζος πρόεδρος, Σι Τζινπίνγκ, προειδοποίησε ανοιχτά τον Αμερικανό ομόλογό του ότι οποιοσδήποτε λάθος χειρισμός στο ζήτημα αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε επικίνδυνη κλιμάκωση
Ντόναλντ Τραμπ
Τραγωδία στη Νέα Υόρκη: Μεθυσμένος οδηγός παρέσυρε πεζούς – Δύο νεκροί και τρεις σοβαρά τραυματίες
Ο ένας από τους νεκρούς ήταν πατέρας τριδύμων - Ο οδηγός ισχυρίστηκε ότι έπαθε εγκεφαλικό και λιποθύμησε, ωστόσο ανακοίνωση αναφέρει ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ
Αυτοκίνητο έπεσε σε κόσμο στην Νέα Υόρκη