Κόσμος

Γαλλία – Κορονοϊός: Λουκέτο σε 24 εστιατόρια που λειτουργούσαν παράνομα στο Παρίσι

Την ώρα που τα εστιατόρια και τα μπαρ παραμένουν κλειστά στη Γαλλία από τα τέλη Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της μάχης κατά της πανδημίας Covid-19, οι αρχές ανακάλυψαν χθες και προχθές 24 εστιατόρια που λειτουργούσαν παράνομα στο Παρίσι, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομική διεύθυνση της γαλλικής πρωτεύουσας.

Οι αρχές βεβαίωσαν τις σχετικές παραβάσεις και θα επιβάλουν εντός των επόμενων ωρών στους υπεύθυνους το μέτρο του διοικητικού κλεισίματος των καταστημάτων, διάρκειας 15 ημερών, ανέφερε η αστυνομία του Παρισιού σε ένα δελτίο τύπου.

Χθες το βράδυ, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν Καστέξ ανακοίνωσε την ενίσχυση των ελέγχων της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, που εφαρμόζεται από τις 18.00 τοπική ώρα, των παράνομων πάρτι και του «παράνομου ανοίγματος» των εστιατορίων, προκειμένου «οι παρεκκλίσεις ορισμένων να (…) μην καταστρέψουν τις προσπάθειες όλων».

Από την 1η Ιανουαρίου, 34 εμπορικά καταστήματα στο Παρίσι έχουν επίσης κλείσει για ένα δεκαπενθήμερο, εκ των οποίων 8 σούπερ μάρκετ, για μη τήρηση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας ή χρήσης της μάσκας, σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση της γαλλικής πρωτεύουσας.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, καθημερινά, κατά μέσο όρο, ελέγχονται στο Παρίσι 300 με 400 επιχειρήσεις που υποδέχονται κόσμο.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μυστήριος θάνατος στη διαβόητη φυλακή HMP Wakefield στη Βρετανία - Νεκρός ο 33χρονος παιδοκτόνος Κάιλ Μπέβαν, λίγες εβδομάδες μετά τον Ίαν Γουάτκινς
Ο Μπέβαν είχε καταδικαστεί σε ισόβια για τη δολοφονία της 2 ετών Λόλα Τζέιμς, κόρης της συντρόφου του - Τρεις συλλήψεις από τις Αρχές
Ο παιδοκτόνος Κάιλ Μπέβαν
Η Ρωσία ζητά εξηγήσεις από τις ΗΠΑ μετά τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ για πιθανές πυρηνικές δοκιμές
Η Μόσχα απαιτεί διευκρινίσεις μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου που άφησαν να εννοηθεί επανεκκίνηση των πυρηνικών δοκιμών για πρώτη φορά μετά από τρεις δεκαετίες
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν
Η Κίνα πολλαπλασιάζει τα εργοστάσια παραγωγής πυραύλων – Τι δείχνουν δορυφορικές εικόνες
Μια εκτενής έρευνα του CNN, βασισμένη σε δορυφορικές εικόνες και επίσημα έγγραφα, αποκαλύπτει θεαματική επέκταση του κινεζικού στρατιωτικοβιομηχανικού συμπλέγματος από το 2020
Ο πυρηνικός πύραυλος DF-61 κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης στο Πεκίνο