Πολιτική

Υπόθεση Λιγνάδη: Στα χαρακώματα Μαξίμου και Τσίπρας

Άγρια πολιτική κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ίδιο τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη. Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε και πάλι την παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη και κάλεσε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, να αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες που του αναλογούν, όπως αναφέρει.

Απαντώντας το Μέγαρο Μαξίμου κάνει λόγο για πρωτοφανή καμπάνια χυδαιότητας εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα μετατρέποντας το ελληνικό #metoo σε ελληνικό Qanon. 

«Αναμένουμε τον κ. Τσίπρα την Πέμπτη στη Βουλή προκειμένου να τοποθετηθεί για τα όσα, όντως συγκλονιστικά, αποκαλύπτονται. Ο ίδιος και το κόμμα του έχουν αποδυθεί σε μια πρωτοφανή καμπάνια χυδαιότητας», τονίζει η κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της.

Και συνεχίζει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας, άλλοτε φανερά κι άλλοτε κρυπτόμενοι πίσω από τη στρατιά των troll τους στο διαδίκτυο έφθασαν στο έσχατο σημείο λασπολογίας μιλώντας ακόμη και για #ΝΔ_παιδεραστές. Προσπαθούν έτσι να μετατρέψουν ένα μείζον θέμα για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τα ΜΜΕ, τους εργασιακούς χώρους, όπως είναι το ελληνικό #metoo και οι υποθέσεις παιδεραστίας, που αφορούν και την περίοδο διακυβέρνησής του 2017-2018, σε ελληνικό QAnon. Ο Πρωθυπουργός αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία για ανοιχτή συζήτηση μπροστά στον ελληνικό λαό, στη Βουλή, καλεί όλες τις πολιτικές δυνάμεις να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων ώστε να αποδοθεί Δικαιοσύνη και να μπει φραγμός σε τέτοιου είδους νοσηρά φαινόμενα».

Νωρίτερα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κλιμακώνοντας την επίθεσή του στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, επέμεινε στην απομάκρυνση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη και ζήτησε από τον πρωθυπουργό να αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες που του αναλογούν. 

Συγκεκριμένα, στην δήλωσή του αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας: «Επί είκοσι και πλέον ημέρες η χώρα βρίσκεται μπροστά σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις. Μπροστά σε ένα μεγάλο έγκλημα, που αφορά βιασμούς ανηλίκων και πιθανότατα κύκλωμα trafficking και παιδεραστίας. Αλλά και σε ένα μεγάλο σκάνδαλο, που αφορά την απόπειρα συγκάλυψης αυτών των αποτρόπαιων πράξεων. Ο κος Μητσοτάκης φέρει βαρύτατη πολιτική ευθύνη. Και καλό είναι τούτη την ώρα να αφήσει τα επικοινωνιακά κόλπα. Το μέγα θέμα που απασχολεί το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, ανεξαρτήτως κομματικών προτιμήσεων, δεν είναι το επίπεδο του δημόσιου διαλόγου, αλλά οι βαρύτατες ηθικές και πολιτικές ευθύνες που βαρύνουν την κυβέρνησή του. Τον καλώ, λοιπόν, έστω και εκ των υστέρων, να πράξει το αυτονόητο. Να αποπέμψει τη κυρία Μενδώνη από τα υπουργικά της καθήκοντα. Και να ζητήσει συγγνώμη από τα θύματα αλλά και από τον ελληνικό λαό, για τα λάθη και τις ολιγωρίες της κυβέρνησής του, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη που του αναλογεί».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πυρά της αντιπολίτευσης για την «εμπλοκή» της Ελλάδας στη Μέση Ανατολή: Τα δύσπεπτα φασόλια, ο Λουδοβίκος και οι βάσεις των ΗΠΑ
Η συζήτηση στην Ολομέλεια εξελίχθηκε σε αντιπαράθεση για την κλιμάκωση ΗΠΑ–Ισραήλ με το Ιράν, τον ρόλο των ελληνικών υποδομών και την αμυντική συνδρομή προς την Κύπρο, με το σχέδιο νόμου για την επιστολική ψήφο να περνά σε δεύτερο πλάνο
Βουλή
5
Ρήγμα στη γραμμή ΣΥΡΙΖΑ: Ραγκούσης και Μαντζουράνης υπέρ της αποστολής ελληνικών δυνάμεων στην Κύπρο
Με κοινή δήλωση τα στελέχη της Κουμουνδούρου ζητούν «απροϋπόθετη» στήριξη της Μεγαλονήσου με φρεγάτες και μαχητικά, στον απόηχο των εσωκομματικών ζυμώσεων για τη στάση απέναντι στις ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή μετά την επίθεση των ΗΠΑ και του Ισραήλ στο Ιράν
Μαντζουράνης και Ραγκούσης
Νίκος Δένδιας για απόφαση Εφετείου για τη Χρυσή Αυγή: «Ιστορικός σταθμός για τη Δικαιοσύνη και το κράτος δικαίου»
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε ότι η δημοκρατική έννομη τάξη διαθέτει τα μέσα να προστατεύεται από εγκληματικές οργανώσεις που δρουν υπό τον μανδύα κόμματος και έκανε αναφορά στις πρωτοβουλίες του από το 2012
Δίκη Χρυσής Αυγής, Εφετείο
Μητσοτάκης κατά Κουτσούμπα για την Κύπρο και αιχμές για «πατριώτες της φακής»: «Μάλλον ήμουν προσβλητικός για τις φακές»
Ο πρωθυπουργός πήρε τον λόγο αμέσως μετά την παρέμβαση του γγ του ΚΚΕ, απορρίπτοντας την κριτική περί «εμπλοκής» και μιλώντας για «αμηχανία» κομμάτων δεξιότερα της ΝΔ στη σκιά των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή
Κυριάκος Μητσοτάκης 78
Ο Ανδρουλάκης κατέθεσε αίτημα για προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για το κράτος δικαίου
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνέδεσε την πρωτοβουλία με την πρόσφατη δικαστική εξέλιξη στην υπόθεση των υποκλοπών, ενώ προειδοποίησε για την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή και ζήτησε να μη χρησιμοποιηθούν οι ελληνικές βάσεις για πολεμικές επιχειρήσεις
Νίκος Ανδρουλάκης