Κόσμος

Ισραήλ: «Αντισημιτική η έρευνα για τον πρωθυπουργό Νετανιάχου»

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα ότι η απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου να διενεργήσει έρευνα για εγκλήματα πολέμου στα Παλαιστινιακά Εδάφη είναι “αντισημιτική”.

“Απέναντι στην αντισημιτική απόφαση του ΔΠΔ στη Χάγη, υπάρχει μόνο μια απάντηση: ν’ αγωνιστούμε για την αλήθεια με όλη μας τη δύναμη, σε όλο τον κόσμο, και να προστατεύσουμε τους στρατιώτες μας”, έγραψε ο Νετανιάχου σε μήνυμά του στο Twitter.

Το ΔΠΔ “πήρε μια απόφαση που είναι η ίδια η ουσία του αντισημιτισμού και της υποκρισίας. Υπερασπιζόμαστε κάθε στρατιώτη, κάθε αξιωματικό, κάθε πολίτη και σας υπόσχομαι ότι θα αγωνιστούμε για την αλήθεια έως ότου αυτή η σκανδαλώδης απόφαση ακυρωθεί”, δήλωσε ο Νετανιαχου σε τηλεοπτική του ομιλία.

Πριν από τον πρωθυπουργό, ο υπουργός Εξωτερικών Γκάμπι Ασκενάζι απέρριψε σήμερα την απόφαση του ΔΠΔ για τη διενέργεια έρευνας για εγκλήματα πολέμου στα Παλαιστινιακά Εδάφη αποκαλώντας την “ηθικά και νομικά χρεοκοπημένη”.

Ο Ασκενάζι κατήγγειλε “μια πολιτική απόφαση μιας εισαγγελέα στο τέλος της θητείας της, που μετατρέπει το δικαστήριο σε εργαλείο στα χέρια εξτρεμιστών και αντισημιτικών οργανώσεων”

“Η απόφαση να ανοίξει έρευνα σε βάρος του Ισραήλ είναι μια παρέκκλιση από την εντολή του δικαστηρίου, και σπατάλη πόρων της διεθνούς κοινότητας από έναν μεροληπτικό θεσμό που έχει χάσει κάθε νομιμότητα”, δήλωσε ο επικεφαλής της ισραηλινής διπλωματίας.

“Η έρευνα θα αφορά τα εγκλήματα που εμπίπτουν στη δικαιοδοσία του Δικαστηρίου που φέρεται να διαπράχθηκαν στην κατάσταση από την 13η Ιουνίου 2014”, αναφέρει η ανακοίνωση της γενικής εισαγγελέα του ΔΠΔ Φάτου Μπενσούντα.

Η Δυτική Όχθη έχει καταληφθεί από το Ισραήλ από το 1967 και η Λωρίδα της Γάζας, από την οποία το Ισραήλ αποσύρθηκε μονομερώς το 2005, υπόκειται σε ισραηλινό αποκλεισμό τα τελευταία 10 και πλέον χρόνια.

Το 2014, το Ισραήλ ξεκίνησε επιχείρηση για να σταματήσει τις ρίψεις ρουκετών της Χαμάς από τη Λωρίδα της Γάζας, προς το έδαφός του. Σχεδόν 2.250 Παλαιστίνιοι, στην πλειονότητά τους πολίτες και 74 Ισραηλινοί, κυρίως στρατιώτες χάθηκαν στον πόλεμο αυτό.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ανάλυση New York Times: Η Ρωσία δεν θα αποδεχτεί τη συμφωνία των 20 σημείων για ειρήνη στην Ουκρανία – Αυτοί είναι οι λόγοι
Η Ρωσία επιμένει στις βασικές της θέσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία - Παρά τις οικονομικές πιέσεις και τις δυτικές κυρώσεις, η Ρωσία εμφανίζεται να θεωρεί ότι ο πόλεμος παραμένει διαχειρίσιμος
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν
Πτώση αεροσκάφους στην Τουρκία: Ένα χωριό γλίτωσε την τραγωδία για μόλις 30 δευτερόλεπτα
Αν το αεροπλάνο που μετέφερε την Ελληνίδα αεροσυνοδό και τον Λίβυο Στρατηγό είχε συνεχίσει να πετάει εκτός ελέγχου για άλλα 30 δευτερόλεπτα, θα είχε συντριβεί στο κέντρο του χωριού, 2 χλμ. μακριά
Τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας και ομάδες έρευνας και διάσωσης στον τόπο της συντριβής του αεροσκάφους που μετέφερε τον αρχηγό του στρατού της Λιβύης, Μοχάμεντ Αλί Αχμέντ Αλ-Χαντάντ
Βροχές και πλημμύρες έθεσαν το Λος Άντζελες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης - Χιλιάδες σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα
Απίστευτη ταλαιπωρία για τους κατοίκους την παραμονή των Χριστουγέννων - Προειδοποιήσεις και για κατολισθήσεις - «Σε κίνδυνο ζωές και περιουσίες» προειδοποιεί η αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία
Πλημμύρα