Κόσμος

ΟΗΕ σε Τουρκία: Ανατρέψτε την απόφαση για αποχώρηση από την Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης

Ο ΟΗΕ ζητά από την Άγκυρα να ανατρέψει την απόφαση για αποχώρηση από την Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για την κράτηση αντιφρονούντων.

Συγκεκριμένα το Γραφείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ καλεί την Τουρκία να ανατρέψει την απόφασή της να αποσυρθεί από την διεθνή συνθήκη για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών και παράλληλα εκφράζει «ανησυχία» για την κράτηση πολιτικών της αντιπολίτευσης και ακτιβιστών με πρόσχημα κατηγορίες για «τρομοκρατική δράση».

Η κυβέρνηση του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε το Σάββατο ότι αποσύρεται από την Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης του 2011, με το επιχείρημα ότι η εγχώρια νομοθεσία και όχι εξωτερικές ρυθμίσεις θα προστατεύσουν τα δικαιώματα των γυναικών.

«Συνεχίζει να γίνεται επίκληση αόριστων κατηγοριών σχετικών με τρομοκρατία για να στοχοποιήσουν και να φιμώσουν πρόσωπα που θεωρούνται επικριτές», δήλωσε η εκπρόσωπος του Γραφείου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ Λιζ Θρόσελ.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Σκέφτηκα να αυτοκτονήσω, δε μπορώ χωρίς χάπια» - Συγκλονίζει ο συγγραφέας του «Γόμορρα», Ρομπέρτο Σαβιάνο
«Όσοι με κατηγορούν ότι ρεζίλεψα την Νάπολη, θα έπρεπε να προβληματιστούν: αφού την ρεζίλεψα, για ποιο λόγο θέλουν να έρθουν να την επισκεφθούν απ' όλη την Ιταλία;»
Ο Ρομπέρτο Σαβιάνο