Κόσμος

«Ο Ναβάλνι κινδυνεύει να εμφανίσει νεφρική ανεπάρκεια εξαιτίας της απεργίας πείνας»

Ο φυλακισμένος επικριτής του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι βρίσκεται σε αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσει νεφρική ανεπάρκεια και η όρασή του επιδεινώνεται έπειτα από πάνω από δύο εβδομάδες απεργίας πείνας, ανακοίνωσε σήμερα ένα ιατρικό σωματείο που συνδέεται με τον πολιτικό της αντιπολίτευσης.

Ο 44χρονος πολέμιος του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν ξεκίνησε να αρνείται να σιτιστεί στις 31 Μαρτίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την άρνηση, όπως είπε, των σωφρονιστικών αρχών να του προσφέρουν την κατάλληλη φροντίδα για τον οξύ πόνο στην μέση και στο πόδι του.

“Η κατάστασή του είναι πράγματι κρίσιμη”, είπε η Αλεξάντρα Ζαχάροβα, μια εκπρόσωπος του συνδικάτου Ιατρική Συμμαχία, μιας ομάδας την οποία οι ρωσικές αρχές θεωρούν ακτιβιστές της αντιπολίτευσης.

Επικαλέστηκε εξετάσεις τις οποίες πήρε μέσω των δικηγόρων του Ναβάλνι και είπε ότι τα μέλη του συνδικάτου δεν τον εξέτασαν τα ίδια.

“Εχουμε δει τις εξετάσεις και είναι πολύ, πολύ κακές”, είπε στο Reuters.

“Έχει υψηλές τιμές καλίου και άλλες υψηλές τιμές που υποδηλώνουν ότι οι νεφροί υπολειτουργούν. Αυτό θα οδηγήσει σε σοβαρή παθολογία και πιθανόν και σε καρδιακή ανακοπή”, πρόσθεσε

Η Ρωσία φυλάκισε τον Ναβάλνι για 2,5 χρόνια τον Φεβρουάριο για παραβίαση των όρων αναστολής, κατηγορία που σύμφωνα με τον ίδιο ήταν κατασκευασμένη.

Συνελήφθη στα σύνορα κατά την επιστροφή του στη Ρωσία από τη Γερμανία όπου ανάρρωνε από δηλητηρίαση με νευροτοξικό παράγοντα.

Υπέρ Ναβάλνι…

Περίπου 80 διάσημοι συγγραφείς, ηθοποιοί, ιστορικοί, δημοσιογράφοι και σκηνοθέτες, ανάμεσά τους οι συγγραφείς Τζ.Κ Ρόουλινγκ και Σαλμάν Ρούσντι, υπογράφουν ανοιχτή επιστολή την οποία έστειλαν χθες στον Πούτιν και με την οποία τον καλούν να διασφαλίσει ότι ο Ναβάλνι θα λάβει την επείγουσα ιατρική φροντίδα που έχει ανάγκη.

Οι σωφρονιστικές αρχές λένε ότι έχουν προσφέρει στον Ναβάλνι την απαραίτητη φροντίδα αλλά ότι εκείνος την έχει αρνηθεί και ότι επιμένει πως θα πρέπει να τον αναλάβει ένας γιατρός της επιλογής του, εκτός των εγκαταστάσεων των φυλακών, το οποίο του έχουν αρνηθεί.

Χθες ο Ναβάλνι είπε ότι οι σωφρονιστικές αρχές τον απείλησαν να του φορέσουν ζουρλομανδύα για να τον ταϊσουν δια της βίας αν δεν σταματήσει την απεργία πείνας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τι είναι οι «Μπλε Δράκοι» που τρομάζουν τους κολυμβητές – Το εντυπωσιακό αλλά επικίνδυνο θαλάσσιο πλάσμα
Σπάνιοι, εντυπωσιακοί και επικίνδυνοι: οι «Μπλε Δράκοι» έχουν προκαλέσει συναγερμό σε παραλίες της Μεσογείου, καθώς το τσίμπημά τους μπορεί να αποδειχθεί θανατηφόρο
Μπλε δράκοι
Ισραήλ: Εντολή Νετανιάχου για διαπραγματεύσεις απελευθέρωσης των ομήρων και κατάπαυση πυρός
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δήλωσε ότι έδωσε το «πράσινο φως» για συνομιλίες με στόχο μια συμφωνία για τους ομήρους και μια κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, χωρίς ωστόσο να στείλει αντιπροσωπεία στο Κατάρ ή στην Αίγυπτο
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Πυρκαγιές στην Ευρώπη: Ρεκόρ με περισσότερα από 10 εκατομμύρια στρέμματα καμένα το 2025
Οι δασικές πυρκαγιές έχουν ήδη καταστρέψει μια έκταση ίση με την Κορσική, ξεπερνώντας μέσα σε οκτώ μήνες το προηγούμενο ρεκόρ του 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία του ευρωπαϊκού συστήματος EFFIS
Πυρκαγιά στην Πορτογαλία
Ιταλία: Σάλος με σεξιστική ομάδα στο Facebook – Η Meta την έκλεισε μετά από 6 χρόνια
Μια ομάδα με 32.000 μέλη όπου άνδρες μοιράζονταν προσωπικές φωτογραφίες των συζύγων τους προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων – Η Meta την έκλεισε μετά από έξι χρόνια λειτουργίας, σύμφωνα με τους Financial Times
Το logo του Facebook
Ο Ντόναλντ Τραμπ απομακρύνει υψηλόβαθμη αναλύτρια της CIA για τη Ρωσία – Ανησυχίες στις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ
Το Economist αποκαλύπτει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος αφαίρεσε την άδεια ασφαλείας από έμπειρη αναλύτρια της CIA, σε μια άνευ προηγουμένου «εκκαθάριση» στις υπηρεσίες πληροφοριών
Το κτίριο όπου στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία της CIA στη Βιρτζίνια