Τρίτη, 30 Απρ.
17oC Αθήνα

Βερύκιος στην Προανακριτική για Καλογρίτσα: Αυτά δεν γίνονται ούτε στην μαφία μου είπε ο Κοντομηνάς

Βερύκιος στην Προανακριτική για Καλογρίτσα: Αυτά δεν γίνονται ούτε στην μαφία μου είπε ο Κοντομηνάς

Με «μάχη» πρακτικών, προτάσεων εξέτασης μαρτύρων αλλά και την κατάθεση του δημοσιογράφου και στελέχους του τηλεοπτικού σταθμού Alpha Δήμου Βερύκιου η σημερινή συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής για το Νίκο Παππά.

Με την έναρξη της συνεδρίασης, η  εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη έθεσε για δεύτερη φορά θέμα αλλοίωσης Πρακτικών από τον πρόεδρο της Επιτροπής, αυτή την φορά για περικοπές σε αναφορές που έκαναν βουλευτές της ΝΔ κατά την προχθεσινή κατάθεση του Χρήστου Καλογρίτσα. Και κατήγγειλε τον πρόεδρο της Προανακριτικής Σταύρο Κελέτση ότι «δεν κάνετε καλά την δουλειά σας».

Χαρακτηριστικά η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη φέρεται να ανέφερε πως «εκτός από την ομολογημένη νέα νόθευση των πρακτικών, εφόσον, σύμφωνα με την χθεσινή σας δήλωση κύριε Πρόεδρε μόνο η κατάθεση του μάρτυρα Χρήστου Καλογρίτσα μεταφέρθηκε προσηκόντως, ομολογήσατε επίσης την αφαίρεση από τα πρακτικά, ουσιωδών παρεμβάσεων των βουλευτών, του κ. Μαρκόπουλου και του κ. Τσαβδαρίδη, με το πρόσχημα ότι οι παρεμβάσεις αυτές ήταν εκτός τυπικής διαδικασίας». Κατέθεσε δημοσιεύματα και από φιλοκυβερνητικά ενημερωτικά site ,  έντυπο Τύπο αλλά και τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων με αναφορές  για τις παρεμβάσεις και στιχομυθίες των δύο γαλάζιων βουλευτών με τον μάρτυρα, τονίζοντας  ότι αυτά ενώ ειπώθηκαν δεν έχουν καταγραφεί στα Πρακτικά.

Λίστα μαρτύρων

Στη συνέχεια, κατά την συνεδρίαση ζητήθηκε από τους εισηγητές να προτείνουν τους επόμενους προς εξέταση μάρτυρες. Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι ζητά να κληθούν ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento Κώστας Βαξεβάνης, ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας, ο Αθανάσιος Τσαδάρης πρώην στέλεχος της Attica Bank.

Η Ελληνική Λύση συμφώνησε στην κλήτευση Κώστα Βαξαβάνη και ζήτησε να καταθέσει και η γραμματέας του Χρήστου Καλογρίτσα.

Ο εισηγητής της ΝΔ Θ. Πλεύρης επιφυλάχθηκε για την κλήτευση  του Κώστα Βαξεβάνη, ήταν αρνητικός για Γιάννη Στουρνάρα και για την γραμματέα του Χρ. Καλογρίτσα και συναίνεσε στην κατάθεση του Αθανάσιου Τσαδάρη πρώην στελέχους  της Attica Bank που εξέδωσε την εγγυητική για τον διαγωνισμό στον υιό Καλογρίτσα.

Στην συνέχεια, ξεκίνησε η κατάθεση του δημοσιογράφου και στελέχους του τηλεοπτικού σταθμού Alpha Δήμου Βερύκιου καθώς ο ιδιοκτήτης του σταθμού έχει προβλήματα υγείας και δεν είναι σε θέση να καταθέσει.

Κατάθεση Δήμου Βερύκιου

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Δήμος Βερύκιος φέρεται να έχει καταθέσει ότι εκείνος δεν ήταν στο ραντεβού μεταξύ Κοντομηνά – Καλογρίτσα. Ο Χρήστος Καλογρίτσας ήταν αυτός που τηλεφώνησε στον Δ. Κοντομηνά.

Ο δημοσιογράφος λέγεται ότι κατέθεσε πως ο Δ. Κοντομηνάς του είπε ότι δεν ενδιαφέρεται για την διοίκηση του καναλιού παρά μόνον για πολιτικές εκπομπές και το δελτίο ειδήσεων. Έκανε εντύπωση, είπε, στον Δ. Κοντομηνά ότι ο Χρ. Καλογρίτσας μιλούσε απαξιωτικά για την τότε κυβέρνηση. Φέρεται να κατέθεσε πως ο Δ. Κοντομηνάς του ανέφερε ότι «δεν μπορώ  να συνεργαστώ με ένα τύπο (εν. τον Χρ. Καλογρίτσα) που δεν έχει μια στην τσέπη και βρίζει  αυτούς που υποτίθεται ότι τον έστειλαν. Αυτά δεν γίνονται ούτε στην μαφία».

Ερωτηθείς για το εάν ο Δ. Κοντομηνάς ενημέρωσε κάποιον από την κυβέρνηση, φέρεται να κατέθεσε πως δεν ξέρω εάν ο Δ.  Κοντομηνάς ενημέρωσε κάποιον στην κυβέρνηση αλλά εμένα  μου είπε κατά λέξη: Τον Καλογρίτσα δεν τον θέλουν ούτε στο Μαξίμου. Η πεποίθηση του Δ. Κοντομηνά ήταν ότι τον Καλογρίτσα τον έστειλε το Μαξίμου. Μετά τη συνάντηση η πεποίθηση του ήταν ότι το Μαξίμου δεν τον ήθελε τον Καλογρίτσα.

Ερωτηθείς για το εάν είχαν συναντήσει τον τότε υπουργό, ο δημοσιογράφος φέρεται να κατέθεσε πως εγώ τον Νίκο Παππά δεν τον είδα. Να σας πω ότι πήρε τηλέφωνο ο κ. Παππάς τον Δ. Κοντομηνά; Δεν μπορώ να το πω.

Για τις αναφορές του Δημήτρη Κοντομηνά στη εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη οτι «ο Παππάς ήθελε να του «αρπάξει»  το Κανάλι, ο δημοσιογράφους φέρεται να είπε πως εννοούσε  ότι ήθελαν να μην του δώσουν άδεια ή θα του έπαιρναν τις εκπομπές… Φέρεται να είπε ότι δεν θεωρεί προσωπικά την εμπλοκή του Ν. Παππά ως αρμόδιου υπουργού για τον διαγωνισμό με τις άδειες ούτε και ότι ήταν νόμιμο ότι οι κυβερνητικού έστειλαν τον Χρ. Καλογρίτσα σε ραντεβού με άλλους ιδιοκτήτες. Ερωτηθείς για το εάν αυτός από την κυβέρνηση που έστειλε τον Χρ. Καλογρίτσα στον Δ. Κοντομηνά ήταν να τον σώσουν, ο δημοσιογράφος φέρεται να απάντησε ότι φυσικά, αφού δεν είχε μια (εν. Ο Χρ. Καλογρίτσας). Εμείς του βγάλαμε τα βοσκοτόπια και τα αποκαλύψαμε. Να τον σώσουν θέλαν γιατί  ο Κοντομηνάς είχε Κανάλι».

Ο Δήμος Βερύκιος, ερωτηθείς εάν ο Δ. Κοντομηνάς είχε συναντήσεις και με άλλους επιχειρηματίες εκείνη την περίοδο σχετικά με τον τηλεοπτικό διαγωνισμό φέρεται να απάντησε πως προφανώς και είχε.

Βουλευτές της ΝΔ σχολίαζαν πως από την κατάθεση του δημοσιογράφου Δήμου Βερύκιου δημιουργεί νέα σοβαρά ερωτήματα για την παρασκηνιακή εμπλοκή του Ν. Παππά στον τηλεοπτικό διαγωνισμό. Επιβεβαίωσε στο ακέραιο τις αποκαλύψεις που είχε κάνει στις 6 Ιουλίου 2020 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού και στον Αντώνη Σρόϊτερ σχετικά με τις ασφυκτικές πιέσεις που είχαν ασκηθεί στον Δημήτρη Κοντομηνά προκειμένου να παραδώσει την ανεξαρτησία του τηλεοπτικού του σταθμού στον Χρήστο Καλογρίτσα.

Ο Δήμος Βερύκιος, υποστήριζαν οι ίδιες πηγές, ότι την εποχή που έχει γίνει ο διαγωνισμός και ο Alpha δεν έχει πάρει άδεια, όπως και άλλα κανάλια και είναι ένα από τα “ορφανά”. Η ιδιοκτησία τότε του Alpha έχει αποφασίσει πάση θυσία ο σταθμός να εκπέμψει και να εκπέμπει με κάθε τρόπο, ακόμα και διαδικτυακά. Εκείνο λοιπόν το μεσοδιάστημα, μεταξύ της ολοκλήρωσης του διαγωνισμού, και μέχρι να καταβάλλουν τα υπόλοιπα χρήματα αυτοί που έχουν κερδίσει τις άδειες, εμφανίζεται αξιωματούχος της τότε κυβέρνησης και καλεί τον τότε ιδιοκτήτη του Alpha, τον Δημήτρη Κοντομηνά, να κάνει μία συνάντηση με τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα.

Με βαριά καρδιά ο Δημήτρης Κοντομηνάς αποφασίσει να συναντήσει στο γραφείο τον Χρήστο Καλογρίτσα και κλείνουν ένα ραντεβού συγκεκριμένη ώρα. Το παράδοξο είναι ότι ο Χρήστος Καλογρίτσας πάει κανονικά στην ώρα του στο ραντεβού στην Κάντζα αλλά δεν βρίσκεται εκεί ο κ. Κοντομηνάς. Η γραμματέας του κ. Κοντομηνά ενημερώνει τον κ. Καλογρίτσα ότι ο κ. Κοντομηνάς θα αργήσει. Επί της ουσίας ο Δημήτρης Κοντομηνάς δεν ήθελε να πάει στο ραντεβού και ήθελε να δείξει τη δυσαρέσκειά του. Και λέει η γραμματέας ότι η του κ. Κοντομηνά κάτι του έτυχε και θα αργήσει, αν θέλετε να βάλουμε κάποια άλλη ώρα το ραντεβού. Φανερά εκνευρισμένος ο Χρήστος Καλογρίτσας, γιατί κατάλαβε τι έχει συμβεί, λέει “όχι θα τον περιμένω”.

– Όντως τον περιμένει και ο Δημήτρης Κοντομηνάς εμφανίζεται στο γραφείο του με καθυστέρηση 45 λεπτών. Μία ψυχρή χειραψία και κλείνονται στο γραφείο. Εκεί συμφωνία με τη μαρτυρία του κ. Κοντομηνά, του επιδίδει την πρότασή του, πρόταση η οποία εκ των υστέρων όπως του εκμυστηρεύτηκε δεν ήταν δική του αλλά “των παιδιών”, αξιωματούχοι προφανώς του Μεγάρου Μαξίμου εκείνης της εποχής, που του ζητούσε να μπει ο συνεταίρος, ο κ. Καλογρίτσας, στον Alpha, δεν μίλησαν για χρήματα, αλλά με έναν όρο. Τον ειδησεογραφικό τομέα και μία ψυχαγωγική-πολιτική εβδομαδιαία εκπομπή να έχει τον έλεγχο ο Χρήστος Καλογρίτσας και η ομάδα του και όχι ο Δημήτρης Κοντομηνάς. Άρα και “τα παιδιά”.

– Εκείνη τη στιγμή ο κ. Κοντομηνάς του λέει: Εχεις καταλάβει άνθρωπε μου σε τι χώρο θέλεις να μπεις; Η τηλεόραση όλοι γνωρίζουν ότι είναι ένα ακριβό σπορ. Εγώ έχω δαπανήσει σχεδόν μισό δισεκατομμύριο στην τηλεόραση. Εσύ έχεις χρήματα να βάλεις. Και εκεί ήταν αφοπλιστικός, σύμφωνα με τον Δημήτρη Κοντομηνά πάντα, ο Χρήστος Καλογρίτσας και του λέει: “όχι δεν έχω χρήματα, με έχουν μπερδέψει αυτά τα παλιόπαιδα”, χωρίς να προσδιορίζει ποια εννοεί “και πρέπει να δω με ποιο τρόπο θα ξεφύγω”. Του λέει λοιπόν ο Δημήτρης Κοντομηνάς: Άσε με να το σκεφτώ και θα σου απαντήσω. Το σκέφτηκε λοιπόν και την άλλη μέρα εμφανίζεται στην κουζίνα της Ελένης Μενεγάκη. Και εκεί εξαπολύει επίθεση προσωπικά στον Νίκο Παππά. Καμία αναφορά του Δημήτρη Κοντομηνά στον Αλέξη Τσίπρα ούτε και σε άλλους συνεργάτες του τότε πρωθυπουργού. Εκεί είπε ευθέως ότι ο Παππάς θέλει να μου πάρει το Κανάλι. ​

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις