Πολιτική

Πρώτη Κεδίκογλου στο πλευρό του Τσίπρα

Την πρώτη του εμφάνιση στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα θα κάνει σήμερα (31.05.2021) στη Χαλκίδα ο πρώην βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Συμεών Κεδίκογλου, ο οποίος την περασμένη Παρασκευή  προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η Εύβοια δεν μπήκε τυχαία στην ατζέντα, του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ  αφού πρόκειται για την εκλογική περιφέρεια του 48χρονου γιατρού Συμεών Κεδίκογλου, ο οποίος βγήκε πρώτος σε σταυρούς ως υποψήφιος του ΚΙΝΑΛ στις εκλογές του 2019.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να επισκεφθεί το εργοστάσιο της περιοχής, στο πλαίσιο των εξορμήσεων για το εργασιακό νομοσχέδιο  όπου και θα αναφερθεί στα «μελανά σημεία» του νομοσχεδίου Χατζηδάκη.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πει ότι «όλοι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να πάρουμε θέσεις μάχης. Διότι η κυβέρνηση αποφάσισε – παρά το ότι είμαστε ακόμη στη κορύφωση του δράματος της πανδημίας- να κηρύξει το πόλεμο στην εργασία, δηλαδή τον πόλεμο στη κοινωνική πλειοψηφία. Και όταν κηρύσσεται πόλεμος, δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να πολεμήσεις. Όχι με στόχο τις λιγότερες απώλειες. Αλλά με στόχο να τον κερδίσεις τον πόλεμο».

Θα απευθύνει μάλιστα ενωτικό μήνυμα λέγοντας πως πρέπει «να ενώσουμε δυνάμεις, προκειμένου να υπερασπιστούμε το οχτάωρο, να υπερασπιστούμε τις συλλογικές συμβάσεις, να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη καταγραφή και τη πληρωμή των υπερωριών, να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη κανονικότητα στην εργασία, να υπερασπιστούμε τις ζωές μας. Τις ζωές που δε μπορεί να γίνουν λάστιχο, επειδή αυτό εξυπηρετεί την αύξηση των κερδών κάποιων ελίτ».

Ακόμα αναμένεται να αναφερθεί στην κατάσταση που επικρατεί στην χώρα τονίζοντας πως «το 52% των εργαζομένων δηλώνουν ότι εργάζονται υπερωριακά. Το 40%, όσων δουλεύουν υπερωρίες, δηλώνει ότι δεν πληρώνεται τις υπερωρίες του. Σε μια χώρα στην οποία οι εργαζόμενοι είναι πρωταθλητές στην Ε.Ε. στον εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας με 41,7 ώρες κατά μέσο όρο και η ανεργία κινδυνεύει να εκτοξευτεί και πάλι στο 20% μέσα στο 2021».

Ο Αλέξης Τσίπρας θα σημειώσει ότι «παρόμοιες προτάσεις είχε ξαναφέρει στο τραπέζι ο ΣΕΒ, μέσω της τρόικας, η οποία μας απειλούσε ότι θα αφήσει τη χώρα να χρεοκοπήσει αν δε τις εφαρμόσουμε. Και όμως δε κάναμε πίσω. Γυρίσαμε το κόσμο ανάποδα αλλά πίσω δε κάναμε».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Βουλή: Το ΠΑΣΟΚ ζητά αναπληρωματικές εκλογές για τις 3 έδρες μετά την απόφαση του εκλογοδικείου για τους Σπαρτιάτες
Ο Παναγιώτης Δουδωνής εγκαλεί την κυβέρνηση γιατί «μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα προκήρυξης των αναπληρωματικών εκλογών»
Οι θέσεις όπου κάθονταν οι βουλευτές των Σπαρτιατών στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής 1
Επιστολή Ανδρουλάκη σε Κακλαμάνη: Να συγκληθεί η Ολομέλεια της Βουλής για τις εξελίξεις στη Γάζα
«Η Βουλή των Ελλήνων δεν μπορεί παρά να αρθρώσει τη δική της διακριτή φωνή απέναντι στον ανθρώπινο πόνο, την καταστροφή, τη συστηματική εθνοκάθαρση -χωρίς ισορροπίες και ίσες αποστάσεις απέναντι στη φρίκη»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης 2