Κόσμος

Κορονοϊός: Οι ΗΠΑ θα αγοράσουν εκατομμύρια δόσεις εμβολίων της Pfizer για να τις δωρίσουν σε όλον τον κόσμο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να αγοράσουν εκατοντάδες εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech και να τις δωρίσουν σε όλον τον κόσμο, όπως γράφει η εφημερίδα Washington Post, επικαλούμενη δύο μη κατονομαζόμενους αξιωματούχους.

Η πρωτοβουλία αυτή πρόκειται να ανακοινωθεί επισήμως στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ώστε να συμπέσει με τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επιμένει ότι ο εμβολιασμός όλων είναι ο τρόπος για να νικηθεί ο νέος κορονοϊός. Οι Ηνωμένες Πολιτείες οργανώνουν μια διαδικτυακή σύνοδο κορυφής για την Covid-19 στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης.

Με βάση ένα προσχέδιο απόφαση που περιήλθε στην κατοχή του πρακτορείου Reuters, η Ουάσινγκτον πιέζουν τους ηγέτες όλου του κόσμου να υιοθετήσουν τους στόχους της για τον τερματισμό της πανδημίας, στους οποίους περιλαμβάνεται και ο εμβολιασμός του 70% του παγκόσμιου πληθυσμού μέχρι το 2022.

Η εφημερίδα σημείωσε ότι οι λεπτομέρειες της συμφωνίας αγοράς των εμβολίων δεν είναι οι τελικές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τα τελευταία δραματικά λεπτά στο πιλοτήριο και η νέα θεωρία που αλλάζει τα πάντα για την τραγωδία στο LaGuardia
Οι ερευνητές εξετάζουν πολλαπλές αστοχίες, από λάθη επικοινωνίας έως αποτυχία συστημάτων ασφαλείας, που οδήγησαν στο μοιραίο δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στους δύο πιλότους
Σύγκρουση αεροπλάνου με πυροσβεστικό στο αεροδρόμιο LaGuardia