Κόσμος

Ιταλία: 200.000 άνθρωποι σε συγκέντρωση κατά του φασισμού στη Ρώμη

Διακόσιες χιλιάδες πολίτες συμμετείχαν σήμερα στην Ρώμη στην κινητοποίηση των τριών μεγαλύτερων ιταλικών συνδικάτων, Cgil, Cisl και Uil, σύμφωνα με τα στοιχεία των οργανωτών.

Το κύριο αίτημα, που ακούστηκε από την εξέδρα της πλατείας Σαν Τζοβάνι, ήταν η άμεση διάλυση όλων των κομμάτων και οργανώσεων που συνδέονται, άμεσα ή έμμεσα, με τον φασισμό.

Μεταξύ των άλλων, στην σημερινή κινητοποίηση συμμετείχαν ο γραμματέας του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος Ενρίκο Λέτα, ο Τζουζέπε Κόντε, πρώην πρωθυπουργός και επικεφαλής του κινήματος Πέντε Αστέρων και ο Ιταλός υπουργός εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο.

«Λέμε όχι στους φασισμούς, ναι στην εργασία, στην ασφάλεια και στα δικαιώματα», τόνισαν οι επικεφαλής των ιταλικών συνδικάτων.

«Μιλάμε για μια κινητοποίηση που όχι μόνον δεν είναι μεροληπτική, αλλά η οποία υπερασπίζει τα δικαιώματα όλων των κατοίκων της χώρας», πρόσθεσε ο Μαουρίτσιο Λαντίνι, γραμματέας του μεγαλύτερου συνδικάτου της χώρας, Cgil.

Πρόκειται για τη συνδικαλιστική οργάνωση στα γραφεία της οποίας, πριν μια εβδομάδα, εισήλθαν και προκάλεσαν σημαντικές καταστροφές, νεοφασιστικά στοιχεία και αντιεμβολιαστές.

Σήμερα, χάρη και στα αυξημένα μέτρα ασφαλείας, δεν καταγράφηκε καμία πρόκληση κατά των διαδηλωτών, από μέρους ακροδεξιών οργανώσεων.

Αίσθηση, τέλος, προκάλεσε η δήλωση του γραμματέα της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι ο οποίος, κληθείς να σχολιάσει το αποτέλεσμα της κινητοποίησης της Ρώμης, δήλωσε ότι «ευτυχώς, πλέον δεν υπάρχουν φασίστες» και ότι «για την Ευρώπη, ο μόνος, πραγματικός κίνδυνος είναι η ισλαμική τρομοκρατία».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ΗΠΑ μπλοκάρουν τις αποστολές δολαρίων στο Ιράκ, λόγω των στενών δεσμών με την Τεχεράνη, σύμφωνα με τη WSJ
Αμερικανοί αξιωματούχοι λένε ότι η αναστολή των αποστολών δολαρίων του Ιράκ είναι προσωρινή, αλλά δεν ανέφεραν ποια συγκεκριμένα βήματα πρέπει να κάνει η Βαγδάτη για να ξαναρχίσουν οι παραδόσεις
WSJ: Οι ΗΠΑ μπλοκάρουν τις αποστολές δολαρίων στο Ιράκ, λόγω των στενών δεσμών με την Τεχεράνη
Τραμπ για την παράταση της εκεχειρίας με το Ιράν: Συνεχίζουμε να κρατάμε κλειστά τα Στενά του Ορμούζ, τα πλοία τους βρίσκονται στον βυθό
Απείλησε πως για να κλειστεί συμφωνία με το Ιράν στην περίπτωση που ανοίξει τα Στενά, τότε θα πρέπει να εξουδετερώσει τους Ιρανούς ηγέτες - Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ προειδοποιεί πως βρίσκεται σε ετοιμότητα παρά την παράταση της εκεχειρίας
Ο Ντόναλντ Τραμπ
Ο Κάρολος και η Καμίλα στο Βρετανικό Μουσείο για τα 100 χρόνια από τη γέννηση της βασίλισσας Ελισάβετ
Η Βρετανία τιμά τη μνήμη και την κληρονομιά της Ελισάβετ Β', ενώ παράλληλα σχεδιάζει τη δημιουργία ενός εμβληματικού μνημείου στο κέντρο του Λονδίνου, για τη διαχρονική παρουσία και προσφορά της στη χώρα
Η αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ και ο νυν βασιλιάς Κάρολος