Κόσμος

Λιβύη: Το Ocean Viking διέσωσε τις τελευταίες δύο μέρες 139 μετανάστες

Το Ocean Viking, το διασωστικό πλοίο της οργάνωσης SOS Méditerranée, διέσωσε τις τελευταίες δυο ημέρες 139 μετανάστες που βρίσκονταν σε κίνδυνο πλέοντας στα ανοικτά στη Λιβύη.

Στην πρώτη επιχείρηση διάσωσης το πλοίο περισυνέλεξε κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας 45 άτομα που επέβαιναν σε μια ξύλινη βάρκα. Κατά τη διάρκεια της δεύτερης διάσωσης, 94 άνθρωποι περισυνελέγησαν σήμερα Τρίτη σε ένα υπερφορτωμένο φουσκωτό σκάφος, που έπλεε και αυτό σε διεθνή ύδατα.

Μεταξύ των διασωθέντων, ήταν ένα μωρό, 25 ανήλικοι και 14 γυναίκες, σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση.

Σύμφωνα με δεδομένα του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ), τουλάχιστον 22.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Μεσόγειο από το 2014 προσπαθώντας να φτάσουν στην Ευρώπη, εκ των οποίων πάνω από 1.500 από τις αρχές του φετινού έτους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Καταδικασμένος για τη δολοφονία των παιδιών του ο 66χρονος που χτύπησε άγρια τον Οζγκιούρ Οζέλ στην Κωνσταντινούπολη
Ο 66χρονος ανέφερε πως επιτέθηκε στον πρόεδρο της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς είχε νευριάσει που απορρίφθηκε η αίτηση για κάρτα σίτισης που είχε υποβάλει στο CHP
O άνδρας που επιτέθηκε στον πρόεδρο της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης 1