Πολιτική

Επαφές Τσίπρα με αρχηγούς κομμάτων και δημάρχους: Αναζητούνται σχολικές αίθουσες

Μέσα στην εβδομάδα ο Αλέξης Τσίπρας να συνομιλήσει με τους αρχηγούς των κομμάτων του δημοκρατικού τάξου, με τους δημάρχους των μεγάλων πόλεων αλλά και με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων, προκειμένου όλοι μαζί να εκπονήσουν ένα σχέδιο για το πώς μπορούν να συνεισφέρουν στο θέμα της πανδημίας.

Όπως λένε τα στελέχη της Κουμουνδούρου, αυτή η πρωτοβουλία δεν κρύβει πίσω της κάποιο σχέδιο «καπελώματος» των κομμάτων της αντιπολίτευσης, παρά μόνο την πρόθεση του  Αλέξη Τσίπρα να συνεισφέρει δημιουργικά στην αντιμετώπιση της πανδημίας, από τη στιγμή που -όπως λένε οι συνεργάτες του – «η κυβέρνηση τα έχει χαμένα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να τηλεφωνήσει στον γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, στον Γιάνη Βαρουφάκη, τον Κώστα Μπακογιάννη, τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, αλλά και σε όλους τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης των μεγάλων δήμων της χώρας. Επικοινωνία θα υπάρξει και με τον γραμματέα του ΚΙΝΑΛ, αφού υπάρχει σε εξέλιξη η εκλογική διαδικασία στο Κίνημα Αλλαγής.

Ένα από τα πρωταρχικά θέματα που θα τεθούν για συζήτηση είναι η κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία και ειδικά στις ΜΕΘ, καθώς οι καταγγελίες των γιατρών και νοσηλευτών μιλούν για ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Ακόμα, πρόθεση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι μαζί με όλα τα κόμματα και τους τοπικούς φορείς να αναζητηθούν αίθουσες διδασκαλίας προκειμένου να σπάσουν τα τμήματα που φιλοξενούν πολλά παιδιά.

Καθώς μάλιστα οι σχολικές  κτιριακές εγκαταστάσεις ανήκουν στους δήμους, θα αναζητηθούν, μαζί με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, αίθουσες που θα μπορούσαν έστω και τώρα  να φιλοξενήσουν τους μαθητές.

Παράλληλα θα επιχειρηθεί η προσέγγιση των ανεμβολίαστων πολιτών προκειμένου να πειστούν ότι μόνο το εμβόλιο είναι η λύση για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Πυρά Αχτσιόγλου

Την ίδια στιγμή η τομέαρχης του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου σε δηλώσεις της  επεσήμανε  ότι «η κυβέρνηση κατάρτισε τον προϋπολογισμό του 2022 βασισμένη στην παραδοχή ότι “τελειώνουμε με την πανδημία”».

Ακόμα πρόσθεσε ότι «η ΝΔ δεν έμαθε από την πανδημία ότι πρέπει να ενισχύουμε σταθερά και στιβαρά το δημόσιο σύστημα Υγείας»,  επισημαίνοντας ότι «δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση να λέει ότι είναι επαρκής η στήριξη του ΕΣΥ», όταν «συμπολίτες μας διασωληνώνονται και πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ», ενώ «όπως έγινε γνωστό πάνω από 130 ασθενείς, που θα έπρεπε να είναι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ».

Η κ. Αχτσιόγλου τόνισε, επίσης, ότι «ο προϋπολογισμός του 2022 αφαιρεί το σύνολο των μέτρων στήριξης της κοινωνίας και αφήνει απροστάτευτους εργαζόμενους, νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, έχει ενσωματωμένη την κυβερνητική αντίληψη ότι δεν αλλάζει τίποτα, ακόμα και αν οι αλλεπάλληλες κρίσεις μας χτυπούν την πόρτα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η ακτινογραφία των μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ - Τα φαβορί για τη θέση του γραμματέα
Το μήνυμα που έστειλαν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι αυτό που επιθυμούν δεν είναι ένα κόμμα περιχαρακωμένο αλλά έναν φορέα ανοικτό στην κοινωνία και στις συνεργασίες με τα άλλα κόμματα στον χώρο της Κεντροαριστεράς
Ψηφοφορία για τη νέα Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ
To ΠΑΣΟΚ βγάζει στη σέντρα τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ και θέλει πολιτική αλλαγή
Τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη επιμένουν ακόμα ότι ως αξιωματική αντιπολίτευση, δεν θα επιτρέψουν να μετατραπεί αυτή η σοβαρή υπόθεση σε επικοινωνιακή απόπειρα συμψηφισμού ευθυνών
Το σήμα του ΠΑΣΟΚ 2
Ανοίγει τα χαρτιά του ο Μητσοτάκης για τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Μονόδρομος η Προανακριτική, το «αγκάθι» της παραγραφής
Αν και η εισήγηση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής παραμένει στο τραπέζι, έμπειροι κοινοβουλευτικοί, και από το κυβερνών κόμμα, εκτιμούν ότι δύσκολα θα προκριθεί από τον πρωθυπουργό
Υπουργικό συμβούλιο 3
Μαρινάκης για Τσίπρα: Να κάνει όσο rebranding επιθυμεί, αλλά την ιστορία δεν θα την ξαναγράψει – Τασούλας: Άτυπο όργανο το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών
«Έχουμε πολλές "πληγές" ακόμα να κλείσουμε, αλλά δεν θα γυρίσουμε πίσω στις πιο μαύρες ημέρες, "ξεπλένοντας" πολιτικά τους μοιραίους πρωταγωνιστές αυτών των ημερών, με πρώτο μεταξύ αυτών τον κ. Τσίπρα»
Παύλος Μαρινάκης 53
Παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα για τις εξελίξεις με τον ΟΠΕΚΕΠΕ και η απάντηση για το 2015: «Κάποιους δεν τους βολεύει η αλήθεια»
«Ποιος φοβάται την αλήθεια για το 2015; Είναι αυτοί που μας έχουν οδηγήσει στον πάτο των 27 σε ό,τι αφορά τη σύγκριση του κατά κεφαλήν εισοδήματος ή της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών», ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός
Αλέξης Τσίπρας 30