Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης για νέα μέτρα: Δεν θα τα τηρούσε κανείς την Πρωτοχρονιά, ζημιά στα κέντρα διασκέδασης

Στα νέα μέτρα, που ανακοινώθηκαν την Δευτέρα (27/12), κατά της διασποράς του κορονοϊού και την επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον αναφέρθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον ΣΚΑΪ. Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σημείωσε επίσης ότι το νέο κύμα της πανδημίας και ότι τις επόμενες εβδομάδες θα δούμε αύξηση κρουσμάτων. 

Απαντώντας στην κριτική ότι τα νέα μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας του κορονοϊού θα μπορούσαν να παρθούν τώρα λόγω του υψηλού αριθμού κρουσμάτων, ο Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε ότι στην πολιτική θα πρέπει να έχουμε ρεαλισμό και ότι αυτά δεν θα εφαρμοζόντουσαν από κανέναν τις επόμενες ημέρες. «Ασφαλώς και κολλάει η πανδημία και αυτή τη βδομάδα, ωστόσο δεν θα τηρούσε κανένας τα μέτρα την Πρωτοχρονιά. Ξέρετε κανέναν στην Ελλάδα να θέλει να μείνει σπίτι του; Στην πολιτική πρέπει να έχουμε ρεαλισμό. Η κοινωνία δεν είναι διατεθειμένη να μείνει μέσα», είπε χαρακτηριστικά. 

Για τα μέτρα στην εστίαση

Μάλιστα. ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων χαρακτήρισε σχετικά ήπια τα μέτρα και εκτίμησε ότι θα πλήξουν λίγο την εστίαση. Σχολιάζοντας την αλλαγή του ωραρίου λειτουργίας από τις 3 Ιανουαρίου σε εστίαση και διασκέδαση, ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι «η εστίαση δεν θα έχει ζημία, τα κέντρα διασκέδασης πράγματι θα υποστούν». 

Πρόσθεσε δε ότι δεν έχει μπει ζήτημα πληρότητας αυτή τη στιγμή.

«Θα σπάσουμε τα ρεκόρ»

Σημείωσε επίσης ότι ναι μεν ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού αυξάνεται, ωστόσο τα νοσοκομεία ακόμα δεν πιέζονται. «Αφήσαμε ανοιχτά γιατί δεν έχει ξεκινήσει η πίεση στο σύστημα υγεία και σεβόμαστε τους επιχειρηματίες. Κάνω έκκληση στους νέους εάν έχουν βγει σε νυχτερινά κέντρα να αποφύγουν τη συνάντηση με μεγαλύτερους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το κύμα είναι εδώ τις επόμενες 2-3 εβδομάδες τα κρούσματα θα ανεβαίνουν και θα σπάσουμε τα ρεκόρ όπως γίνεται και στις άλλες χώρες», σημείωσε ακόμη ο Άδωνις Γεωργιάδης. 

Μέχρι μεθαύριο τα πρόστιμα για τα φαινόμενα αισχροκέρδειας 

Για την εκτόξευση των τιμών στις μάσκες, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων επισήμανε ότι δεν έχει παρατηρηθεί στα φαρμακεία παράβαση στις τιμές. Τόνισε ότι τα φαινόμενα αισχροκέρδειας παρατηρήθηκαν σε ιστοσελίδες.

«Χθες πήραμε τα τιμολόγια αγοράς προϊόντων που έβγαζαν προς πώληση σε διαφορετική τιμή. Από τον έλεγχο που χρειάζεται περίπου τρεις ημέρες, εάν έχει πάει κάποιος να κερδοσκοπήσει θα εφαρμόσουμε το νόμο», είπε ο υπουργός.

Και συνέχισε λέγοντας : «Μέχρι μεθαύριο το πολύ θα ανακοινώσω και τα πρόστιμα, τα οποία όπως είπα θα φτάσουν και το ένα εκατομμύριο ευρώ. Μπορώ να το εξαντλήσω αν πρόκειται για μεγάλη εταιρεία».

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΥΠΕΞ για τον τουρκικό θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό: Δεν έχει έρεισμα, επιχειρεί να σφετεριστεί περιοχές ελληνικές δικαιοδοσίας
«Η Ελλάδα θα επιμείνει στην πολιτική αρχών που εφαρμόζει και καλεί την Τουρκία να μην προβάλλει μαξιμαλιστικούς ισχυρισμούς που ο καθένας καταλαβαίνει ότι είναι για εσωτερική χρήση και μόνο»
Χάρτης Τουρκίας 6