Κόσμος

Ινδία: Νέα μεγάλη αύξηση με σχεδόν 91.000 κρούσματα κορονοϊού σε ένα 24ωρο – Άλλοι 325 νεκροί

Νέα μεγάλη αύξηση στα ημερήσια κρούσματα κορονοϊού κατέγραψε η Ινδία, με 90.928 περιστατικά το τελευταίο 24ωρο.

Όπως ανακοίνωσε το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας, το ίδιο διάστημα υπέκυψαν 325 ασθενείς, σύμφωνα με την επίσημη καταγραφή. Χαρακτηριστικό είναι πως χτες είχαν καταγραφεί περίπου 58.000 κρούσματα, δηλαδή μιλάμε για αύξηση 32.000 μέσα σε ένα 24ωρο.

Τα λεγόμενα ενεργά κρούσματα έφθασαν τα 285.401 (+71.397 σε 24 ώρες) και αυξήθηκαν για 9η συνεχόμενη ημέρα.

Οι μολύνσεις από την μετάλλαξη Όμικρον στη χώρα έφθασαν τις 2.630, με την πολιτεία Μαχαράστρα να ανακοινώνει 767 και το Δελχί 465. Μέχρι τώρα, 995 εξ όσων μολύνθηκαν από την Όμικρον έχουν αναρρώσει, πάντα κατά τους αριθμούς του υπουργείου.

Έτσι, με 482.876 θανάτους σε 35,11 εκατ. κρούσματα, η Ινδία καταγράφει τον τέταρτο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων παγκοσμίως σε απόλυτα μεγέθη, πίσω από τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και τη Βραζιλία, και τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων παγκοσμίως, μετά τις ΗΠΑ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέο μέτωπο στη Γάζα: Γιατί το Ισραήλ πλήττει τώρα τη Ντέιρ αλ-Μπάλαχ και τι σηματοδοτεί η σφοδρή επίθεση
Για πρώτη φορά η συγκεκριμένη ζώνη στο στόχαστρο - Η περιοχή είναι γεμάτη από δεκάδες χιλιάδες εκτοπισμένους Παλαιστίνιους από τη Ράφα και τη Χαν Γιούνις, ενώ κρατούνται και ισραηλινοί όμηροι
Επίθεση Γάζα 1
Το Ισραήλ βομβαρδίζει βάσεις των Χούθι στο λιμάνι της Χοντέιντα στην Υεμένη – «Απαντά» στα πλήγματα της 7ης Ιουλίου
Υπενθυμίζεται ότι οι Χούθι είχαν αναλάβει την ευθύνη για επίθεση σε ελληνόκτητα εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα, μετά την ανταλλαγή επιθέσεων με το Ισραήλ
Χούθι της Υεμένης 2