Τρίτη, 30 Απρ.
18oC Αθήνα

Χαλάρωση των μέτρων της πανδημίας προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Γιάννης Οικονόμου

Την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών πραγματοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου λίγα 24ωρα μετά το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας και την ταλαιπωρία που υπέστησαν χιλιάδες πολίτες αλλά και την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Οικονόμου, απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο χαλάρωσης των μέτρων για την πανδημία είπε: 

«Θα συνεδριάσει η επιτροπή και θα λάβουμε τις αποφάσεις μας βλέποντας και τις άλλες χώρες που προχωρούν σε χαλάρωση περιορισμών. Σε κάθε περίπτωση θα περιμένουμε τις εισηγήσεις των ειδικών».

Για το θέμα της παράτασης στην λήξη των πιστοποιητικών εμβολιασμού σε όσους δεν έχουν κάνει την αναμνηστική δόση, είπε ότι «μπορεί να γίνουν μικρές ολιγοήμερες προσαρμογές και θα βγει η ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας αν χρειαστεί κάτι τέτοιο».

Για τα θέματα της κακοκαιρίας, τους χειρισμούς που έγιναν και αν η κυβέρνηση στηρίζει τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εμμέσως άδειασε τον υπουργό λέγοντας ότι οι απαντήσεις για όλα θα δοθούν στην Βουλή στην τριήμερη συζήτηση μετά την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Οικονόμου απαντώντας για τον κ. Στυλιανίδη τόνισε μεν ότι «είναι υπουργός της κυβέρνησης και η κυβέρνηση στηρίζει όλους τους υπουργούς της. Τόνισε όμως ότι ο πήχυς είναι πιο ψηλά από εκεί που θέλαμε. Για το αν προσωποποιούνται οι ευθύνες απάντησε ότι θα έχουμε την δυνατότητα να αναλύσουμε ζητήματα τις επόμενες μέρες.

Όσον αφορά στο τι θα γίνει με τα νοικοκυριά που έχουν μείνει ακόμα χωρίς ρεύμα ο κ. Οικονόμου είπε ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις από τον ΔΕΔΔΗΕ υπήρξαν 200.000 σπίτια χωρίς ρεύμα και γίνονται τεράστιες προσπάθειες να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση παντού. Για το θέμα των αποζημιώσεων και αν θα συμπεριληφθούν και οι συνοδηγοί στην Αττική Οδό, τόνισε ότι υπάρχει σύσκεψη στο υπουργείο Μεταφορών που θα συζητηθούν όλα και θα γίνουν οι κατάλληλες ανακοινώσεις.

Ο κ. Οικονόμου άφησε ανοικτό και το ενδεχόμενο να δοθούν αποζημιώσεις στα νοικοκυριά που έμειναν χωρίς ρεύμα λέγοντας: «Θα υπάρξουν ανακοινώσεις από την αρμόδια εταιρεία για τον σχεδιασμό μηχανισμών που θα παρεμβαίνουν και αυτόματα θα αποζημιώνουν σε τέτοιου είδους περιπτώσεις. Ό,τι συγκεκριμένο υπάρξει θα ανακοινωθεί από την εταιρεία και το αρμόδιο υπουργείο».

Δείτε όλη την ενημέρωση 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις