Πολιτική

Πέθανε η Μίκα Κουτσιλέου, ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και στενή συνεργάτης του Γιώργου Γεννηματά

Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 83 ετών, ύστερα από πολυετή μάχη με τον καρκίνο, άφησε σήμερα (06.02.2022) η Μαρία-Νίκη (Μίκα) Κουτσιλέου, πρώην Γενική Γραμματέας Ισότητας και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ, η Μίκα Κουτσιλέου υπήρξε μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, από την πρώτη σύνθεσή της μέχρι το 2000, όταν και αποσύρθηκε από την ενεργό πολιτική.

Στενή συνεργάτης του Γιώργου Γεννηματά διετέλεσε επίσης Ειδική Γραμματέας Πρόνοιας (1985-89), καθώς και μέλος της αρχικής ομάδας σχεδιασμού του ΕΣΥ, ως σύμβουλος του Παρασκευά Αυγερινού.

Σημαντική μορφή του φεμινιστικού κινήματος στην Ελλάδα, υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών. Στον επαγγελματικό στίβο διέπρεψε ως δικηγόρος, ενώ υπήρξε μέλος του ΔΣ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και νομική του σύμβουλος.

Την τελευταία της πνοή άφησε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου νοσηλευόταν, μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο.

Ήταν παντρεμένη με τον δικηγόρο Γιάννη Κουλαξή με τον οποίον και απέκτησε δύο γιους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φιλοξένησε τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, Λυκ Φρίντεν στην Τήνο – Δείτε φωτογραφίες
«Η φιλία μεταξύ εθνών και ηγετών είναι τόσο σημαντική σε αυτούς τους απαιτητικούς γεωπολιτικούς καιρούς», έγραψε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου στην ανάρτησή του
Κυριάκος Μητσοτάκης / Λυκ Φρίντεν 22
Απόστολος Βεσυρόπουλος: Σήμερα η κηδεία του στην Ημαθία – Η επιθυμία της οικογένειάς του για ενίσχυση φιλανθρωπικών ιδρυμάτων
«Αυτό θα ήθελε και ο αγαπημένος μας Απόστολος που σε όλη του τη διαδρομή στάθηκε δίπλα σε αυτούς που είχαν ανάγκη και χρειάζονταν βοήθεια», ανέφερε η οικογένεια του
Απόστολος Βεσυρόπουλος