Τρίτη, 30 Απρ.
17oC Αθήνα

Mercedes-Benz: Νέο Wallbox με δυνατότητα ρύθμισης της λειτουργίας του

Mercedes-Benz: Νέο Wallbox με δυνατότητα ρύθμισης της λειτουργίας του

Το νέο Mercedes-Benz Wallbox φορτίζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα και plug-in υβριδικά γρήγορα, έξυπνα και άνετα, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Αυτή η μονάδα είναι βελτιστοποιημένη για φόρτιση έως και 22 kW. Χάρη στη τεχνική ρύθμιση για απομακρυσμένες λειτουργίες, ο οδηγός μπορεί για πρώτη φορά να ξεκινήσει και να σταματήσει τις διαδικασίες φόρτισης χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Mercedes me, να παρακολουθεί την τρέχουσα κατάσταση φόρτισης και να εμφανίζεται στο κινητό του το ιστορικό φόρτισης.

Ένα άλλο νέο χαρακτηριστικό είναι ο ενσωματωμένος μετρητής ενέργειας. Επιπλέον, είναι τεχνικά δυνατή η λήψη ενημερώσεων λογισμικού “over-the-air” μέσω της σύνδεσης του οδηγού στο Διαδίκτυο.

Με το νέο Wallbox, το έξυπνο ηλεκτρικό δίκτυο στο σπίτι γίνεται ήδη πραγματικότητα σε κάποιο βαθμό, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Οι χρήστες μπορούν να το συνδέσουν στη δική τους σύνδεση στο Διαδίκτυο μέσω καλωδίου Ethernet ή WiFi. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούν να χειριστούν άνετα το wallbox με το Mercedes me App στο smartphone τους – ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται.

Για παράδειγμα, μπορούν να ελέγχουν τη διαδικασία φόρτισης του οχήματός τους. Με τη βοήθεια ενός ενσωματωμένου μετρητή ενέργειας, η τρέχουσα κατάσταση της φορτισμένης ηλεκτρικής ενέργειας καθώς και η επισκόπηση όλων των διαδικασιών φόρτισης μπορούν εύκολα να διαβαστούν στην εφαρμογή Mercedes me.

Διατίθεται επίσης μια επισκόπηση του κόστους χρέωσης. Για προστασία από μη εξουσιοδοτημένη χρήση, το Wallbox μπορεί να ενεργοποιηθεί ή να κλειδωθεί μέσω της εφαρμογής ή μέσω κάρτας RFID.

Το Wallbox έχει επίσης την τεχνική επιλογή λήψης ενημερώσεων λογισμικού “over-the-air” στο μέλλον. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούν να προστίθενται συνεχώς πρόσθετες πρακτικές λειτουργίες, για παράδειγμα έλεγχος πρόσβασης με RFID ή έξυπνη ενσωμάτωση του wallbox στο ενεργειακό δίκτυο και το σύστημα διαχείρισης ενέργειας του πελάτη.

Ελέγχει τη διαδικασία φόρτισης, προσαρμόζει την ισχύ φόρτισης στη διαδικασία φόρτισης και αποδίδει έως και 22 kW σε τρεις φάσεις. Αυτό κάνει τη φόρτιση πολλές φορές πιο γρήγορη από ό,τι σε μια συμβατική οικιακή πρίζα.

Μια πολύχρωμη λυχνία LED στο υποδεικνύει την τρέχουσα κατάσταση της διαδικασίας φόρτισης. Τα ενσωματωμένα εξαρτήματα ασφαλείας, με την προϋπόθεση ότι η μονάδα έχει εγκατασταθεί σωστά, παρέχουν πρόσθετη προστασία έναντι των ρευμάτων σφάλματος για το όχημα, την εγκατάσταση του σπιτιού και το Wallbox κατά τη φόρτιση.

Το Mercedes-Benz Wallbox φορτίζει όλα τα τρέχοντα και μελλοντικά ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά οχήματα Mercedes-Benz με την καθολική σύνδεση Type 2 σύμφωνα με το πρότυπο IEC 61851-1. Φυσικά, μπορούν να φορτιστούν και ηλεκτρικά οχήματα άλλων κατασκευαστών.

Η κυκλοφορία στην αγορά αναμένεται τον Απρίλιο του 2022 στην Ευρώπη και διαδοχικά σε άλλες χώρες.

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις