Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Κατέστρεψαν ρωσικό κέντρο ελέγχου κοντά στο Κίεβο

Να αντισταθούν στην ρωσική εισβολή προσπαθούν οι ουκρανικές δυνάμεις προκειμένου να μην πέσει το Κίεβο

Στην περιοχή του Κιέβου κοντά στο Μακάροφ, οι ουκρανικές δυνάμεις κατέστρεψαν το διοικητήριο των ρωσικών δυνάμεων (control point), επιβραδύνοντας έτσι ακόμα περισσότερο την προέλασή τους προς την πρωτεύουσα στην Ουκρανία.

Την είδηση έκανε γνωστή ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Valery Zaluzhny.  «Πριν από λίγα λεπτά καταστράφηκε το σημείο ελέγχου του εχθρού στην κατεύθυνση του Κιέβου. Η αεροπορία μας αντιστέκεται σθεναρά», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι Ουκρανοί στρατιώτες χρησιμοποίησαν το drone TB2 Bayraktar για να καταστρέψουν τον εχθρικό στόχο. Αυτό είναι άλλο ένα σημαντικό πλήγμα που πετυχαίνει το τουρκικής κατασκευής drone. Έτσι, καθυστερείται και η προέλαση των ρωσικών δυνάμεων προς την πρωτεύουσα, που θεωρείται ο κύριος στόχος της Μόσχας, καθώς επιδιώκει την περικύκλωσή της πόλης στην Ουκρανία.

 

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS