Τρίτη, 30 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς μετέφερε γιοτ αξίας 600 εκατ. δολαρίων στο Μαυροβούνιο για να γλιτώσει την κατάσχεση

Ρομάν Αμπράμοβιτς
ΦΩΤΟ Reuters

Το σούπερ γιοτ «Solaris» που έχει στην ιδιοκτησία του κατάφερε να σώσει ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς, αφού σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα, το μετέφερε στο Μαυροβούνιο για να μην κατασχεθεί.

Οι κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ρωσία εξαιτίας της στρατιωτικής εισβολής στην Ουκρανία, «γονατίζουν» τους Ρώσους μεγιστάνες της Ευρώπης, που βλέπουν περιουσιακά τους στοιχεία να κατάσχονται κάθε μέρα. Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς, που αναγκάστηκε σε αποχώρηση από την Τσέλσι, φέρεται πως κατάφερε να σώσει το πολυτελές γιοτ «Solaris» που έχει στην κατοχή του.

Το «Solaris» είναι μήκους 140 μέτρων και διαθέτει πισίνα που μετατρέπεται σε πίστα, καμπίνες που μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι 36 καλεσμένους, τζακούζι, γυμναστήριο, σπα και ελικοδρόμιο. Φαίνεται πως κατέπλευσε την Πέμπτη (10/3) από την Βαρκελώνη και σήμερα έγινε αντιληπτό από τα ραντάρ κοντά στο Τιβάτ του Μαυροβουνίου, όταν και καταχώρησε προορισμό στα συστήματα εντοπισμού του, σύμφωνα με τους Βρετανούς. 

Σημειώνεται δε στο ίδιο δημοσίευμα πως το σκάφος φέρεται να ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα ώστε να βρεθεί εκτός των υδάτων της Ε.Ε, ενώ όπως τονίζει το Μαυροβούνιο αν και έχει συμφωνήσει σε κυρώσεις κατά της Ρωσίας, δεν έχει προχωρήσει σε κάποια συγκεκριμένη κίνηση πλην της απαγόρευσης των πτήσεων ρωσικών αεροσκαφών πάνω από τον εναέριο χώρο του. 

Άξιο αναφοράς είναι πως το «Solaris», παραδόθηκε στον Ρομάν Αμπράμοβιτς μόλις πέρυσι. Είναι ένα από τα δύο σούπερ γιοτ που έχει στην κατοχή του ο Ρώσος μεγιστάνας. Το άλλο είναι το αξίας 590 εκατ. δολαρίων «Eclipse». 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις