Κόσμος

Γαλλία – Προεδρικές Εκλογές: Ο Μακρόν υποσχέθηκε μια ισχυρότερη και ανεξάρτητη χώρα αν κερδίσει

Μια δεύτερη θητεία στον προεδρικό θώκο της Γαλλίας διεκδικεί ο Εμάνουελ Μακρόν και υποσχέθηκε ότι αν βγει νικητής των εκλογών θα ενισχύσει την κυριαρχία της χώρας του. 

Το προβάδισμα του Εμανουέλ Μακρόν έναντι των αντιπάλων του ενόψει των προεδρικών εκλογών αυξήθηκε στον απόηχο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν ότι θα επικρατήσει στον πρώτο γύρο και θα κερδίσει οποιονδήποτε αντίπαλό του στον δεύτερο γύρο.

«Βρισκόμαστε σε ένα σημείο καμπής όπου μπορούμε να κάνουμε την πραγματική διαφορά», είπε ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, επισημαίνοντας τον πόλεμο στο κατώφλι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την παγκόσμια πρόκληση της κλιματικής αλλαγής.

Το να καταστεί η Γαλλία μια πιο ανεξάρτητη χώρα θα είναι πρωταρχικός στόχος, τόνισε ο Μακρόν, καθώς ξεκίνησε να περιγράφει την πλατφόρμα του, υποσχόμενος ότι θα κάνει τα πάντα για να προστατεύσει τη χώρα εάν παραμείνει πρόεδρος.

Οι δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες εβδομάδες δείχνουν ότι ο Γάλλος πρόεδρος θα κερδίσει με ποσοστό έως 30,5% στον πρώτο γύρο της 10ης Απριλίου, από περίπου 25% τον περασμένο μήνα.

Η προεκλογική εκστρατεία ήταν ασυνήθιστη, καθώς στην αρχή κυριάρχησε σε αυτήν το θέμα της ανόδου ενός νέου ακροδεξιού υποψηφίου, του Ερίκ Ζεμούρ, και τώρα επισκιάζεται σε μεγάλο βαθμό από τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο οποίος φαίνεται να ενισχύει τη δύναμη του Μακρόν στις δημοσκοπήσεις.

Καθώς ο πρόεδρος της Γαλλίας ξεκινά την εκστρατεία του, μπορεί να βασίζεται σε μια οικονομική άνθηση που οι Γάλλοι ψηφοφόροι δεν έχουν δει παρόμοια εδώ και καιρό για να δώσει ώθηση στην υποψηφιότητά του, ένα σημείο που υπογράμμισε κι ο ίδιος κατά την έναρξη της συνέντευξης Τύπου του.

«Έχω υποσχεθεί χαμηλότερη ανεργία, παρά τις κρίσεις τα καταφέραμε», υπογράμμισε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «εμπόδιο» της τελευταίας στιγμής στη συμφωνία Ουκρανίας - ΗΠΑ για τα ορυκτά - Τι απαιτεί η Ουάσιγκτον
Οι ΗΠΑ απαιτούν την υπογραφή 2 εγγράφων, τα οποία κατά την άποψη της Ουκρανίας χρειάζονται περισσότερη επεξεργασία, αλλά η Ουάσινγκτον επιμένει ότι η ουκρανική πλευρά πρέπει να τα υπογράψει σήμερα
Ντόναλντ Τραμπ και Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Βατικανό
Αποκαλύφθηκε το «σπίτι του τρόμου» στην Ισπανία: Γονείς κρατούσαν τα ανήλικα παιδιά τους στην απομόνωση επί 3 χρόνια
Ζευγάρι Γερμανών είχε νοικιάσει το σπίτι το 2021 στην Ισπανία όπου ζούσε με τα 3 παιδιά του. Γείτονες ανέφεραν ότι κανείς δεν έβγαινε από την οικία ενώ έγιναν καταγγελίες λόγω της έντονης δυσοσμίας που προερχόταν από το εσωτερικό
Αστυνομία της Ισπανίας
Ποιος είναι ο 29χρονος ομογενής Πέτρος Κρομμύδας που εξαφανίστηκε από το Λονγκ Άιλαντ - «Πήγε να κολυμπήσει και δεν βγήκε ξανά από τη θάλασσα»
Ο Πέτρος Κρομμύδας εξαφανίστηκε με μυστηριώδη τρόπο το βράδυ της περασμένης Τετάρτης - Η αστυνομία έχει βρει μόνο τα ρούχα του και το αυτοκίνητό του
Ο Πέτρος Κρομμύδας
Η Ουκρανία είναι έτοιμη για συνομιλίες αν η Ρωσία συμφωνήσει για «πραγματική εκεχειρία»
«Η Ρωσία πρέπει να σταματήσει να μιλάει για την ετοιμότητά της για ειρήνη και να αρχίσει να ενεργεί συμφωνώντας άνευ όρων σε μια πραγματική και διαρκή κατάπαυση του πυρός» λέει ο Ουκρανός ΥΠΕΞ
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Andrii Sybiha