Κόσμος

Μπόρις Τζόνσον: Δεν θέλουμε να ρίξουμε τον Πούτιν

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Βρετανία δεν έχει στόχο την αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία ή να ρίξει τον Βλαντιμίρ Πούτιν ξεκαθάρισε σήμερα ο Μπόρις Τζόνσον.

Ο Τζόνσον τόνισε παράλληλα πως στόχος του Λονδίνου είναι να βοηθήσει στην προστασία των Ουκρανών στον πόλεμο.

«Κατανοώ την αγανάκτηση που νιώθει ο κόσμος για τον Πούτιν και η επιθυμία για μια αλλαγή κυβέρνησης (σ.σ. στη Ρωσία) δεν είναι από μόνη της μια κατάπτυστη επιθυμία… αυτός είναι ο στόχος πολλών πολιτικών δημοκρατικών κομμάτων», είπε ο Τζόνσον σε βουλευτές σε μια ακρόαση κυβερνητικής επιτροπής.

«Αλλά ας είμαστε απολύτως σαφείς, δεν είναι αυτός ο στόχος της κυβέρνησης στη Βρετανία και είναι πολύ, πολύ σημαντικό να το καταλάβουν όλοι. Απλώς σκοπεύουμε να βοηθήσουμε να προστατεύσουμε τον λαό της Ουκρανίας και να τον προστατέψουμε από μια απολύτως βάρβαρη και παράλογη βία».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το ΝΑΤΟ καθησυχάζει την Ευρώπη: Η αποχώρηση των 5.000 Αμερικανών στρατιωτών από την Γερμανία δεν επηρεάζει την άμυνα
«Δεδομένου ότι οι σύμμαχοι ενισχύουν τις δυνατότητές τους, οι ΗΠΑ μπορούν να αποσύρουν μέρος των δικών τους δυνάμεων και να τις χρησιμοποιήσουν αλλού»
ΝΑΤΟ