Πολιτική

Νίκος Δένδιας: «Η Ελλάδα είναι παρούσα στην Οδησσό» – Λειτουργεί ξανά το ελληνικό προξενείο

Στην Ουκρανία βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στέλνοντας το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι παρούσα στην Οδησσό

«Είμαι σήμερα εδώ εκπροσωπώντας την ελληνική κυβέρνηση, αλλά και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, για να μεταφέρω καταρχήν, εδώ στην Οδησσό, βοήθεια.

Ανθρωπιστική βοήθεια για την ελληνική Ομογένεια, αλλά επίσης για το σύνολο του πληθυσμού της πόλης» δήλωσε ο Νίκος Δένδιας, μετά την επίσκεψή του στο ελληνικό γενικό προξενείο και το Μουσείο της Φιλικής Εταιρείας.

 Παράλληλα, ανακοίνωσε πως από σήμερα θα λειτουργήσει ξανά το ελληνικό προξενείο στην Οδησσό και ευχαρίστησε τον γενικό πρόξενο Δημήτρη Δόχτση και τους συνεργάτες του για τον τρόπο με τον οποίο επιτελούν το καθήκον τους.

«Η λειτουργία του προξενείου θα βοηθήσει τη διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας, θα βοηθήσει στη δημιουργία διαδρόμων εκκένωσης της ελληνικής Ομογένειας αν χρειαστεί από οποιαδήποτε περιοχή της Ουκρανίας μέσω της Οδησσού και θα υπογραμμίσει την ιστορική μας παρουσία σε αυτή την πόλη» υπογράμμισε ο Νίκος Δένδιας.

 

Σημειώνεται ότι μετά την επίσκεψή του στο Μουσείο της Φιλικής Εταιρείας στην Οδησσό, χώρο άρρηκτα συνδεδεμένο με την ελληνική Ιστορία, με σκοπό την ενημέρωσή του για την κατάσταση του μουσείου, ο Νίκος Δένδιας έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών: «Υπό τις δυσχερέστερες των συνθηκών, η ελληνική παρουσία στην Οδησσό παραμένει ζωντανή, πιστή στο πνεύμα των ιδρυτών της Φιλικής Εταιρείας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Χατζηδάκης για μεταναστευτικό: Η Ελλάδα δε θα γίνει ξέφραγο αμπέλι, ειδικότερα στο μέσον της τουριστικής περιόδου
«Η Λιβύη πρέπει να κατανοήσει ότι δεν μπορεί να αγνοήσει τον παράγοντα Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης, πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι ο δρόμος για την όποια οικονομική στήριξη της Λιβύης περνάει και από την Αθήνα»
Ο Κωστής Χατζηδάκης 7
Ο Χάφταρ χαρακτήρισε ανεπιθύμητη την ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία - Διπλωματική κρίση με τη Λιβύη και συνάντηση Μητσοτάκη με Πλεύρη στο Μαξίμου
Εκτιμάται ότι αυτή η πρωτοφανής κίνηση έγινε επειδή η ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία πήγε πρώτα στην Τρίπολη, όπου εδρεύει η κυβέρνηση που έχει αναγνωριστεί από τον ΟΗΕ
Χαλίφα Χάφταρ 142
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ταχύτερη η απονομή πειθαρχικής δικαιοσύνης στο Δημόσιο»
Σε σύσκεψη για το νομοσχέδιο για την πειθαρχική δικαιοσύνη στο Δημόσιο συμμετείχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης - «Το νομοσχέδιο φέρνει επίσης αυστηροποίηση και εκσυγχρονισμό του νομικού πλαισίου»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 8