Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία – ΗΠΑ: «Το Moskva συνεχίζει να φλέγεται»

Το καταδρομικό πλοίο Moskva, που αποτελεί την ναυαρχίδα του στόλου της Ρωσίας, συνεχίζει να φλέγεται και υπάρχουν προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς, σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, ο οποίος πιστεύει ότι κατευθύνεται προς τη Σεβαστούπολη για επισκευές.

«Η εκτίμησή μας είναι ότι φαίνεται πως εξακολουθεί να υπάρχει φωτιά στο πλοίο και να υπάρχουν προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς», δήλωσε ο αξιωματούχος των ΗΠΑ, προσθέτοντας ότι το πλοίο πιστεύεται ότι υπέστη σημαντικές ζημιές από τις εκρήξεις και την πυρκαγιά στο κατάστρωμά του, η οποία προκλήθηκε από ουκρανικούς πυραύλους Neptune, δήλωσε το Κίεβο.

Το κυριότερο πυραυλοφόρο καταδρομικό του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, το Moskva («Μόσχα»), υπέστη «σοβαρές ζημιές» αφού ανατινάχθηκε μέρος των πυρομαχικών στο κατάστρωμά του έπειτα από πυρκαγιά, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας που επικαλέστηκαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Η Μόσχα ανέφερε ότι το πλήρωμα του πολεμικού πλοίου απομακρύνθηκε και ελήφθησαν μέτρα για τη ρυμούλκηση του καταδρομικού προς το λιμάνι. Υπάρχει, όμως, και μια μερίδα του κόσμου που πιστεύει ότι το πλοίο χτυπήθηκε σφοδρά και βυθίζεται.

Η νότια στρατιωτική διοίκηση του στρατού της Ουκρανίας ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι έπληξε το ρωσικό καταδρομικό “Moskva” με αντιπλοϊκούς πυραύλους Neptune, προκαλώντας του μεγάλες ζημιές, ενώ πρόσθεσε ότι η ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας έχει αρχίσει να βυθίζεται.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Περού: Ανεπιθύμητη από το Κογκρέσο η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπαουμ – Κηρύχθηκε «persona non grata»
Η Λίμα κατηγορεί την Κλαούντια Σέινμπαουμ για ανάμειξη στις εσωτερικές της υποθέσεις, τρεις ημέρες μετά τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών
Η πρόεδρος του Μεξικού, Κλαούντια Σέινμπαουμ
Σουηδία: Διακόπηκε προσωρινά η λειτουργία του αεροδρομίου του Γκέτεμποργκ μετά τον εντοπισμό drone
Το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας ανέστειλε προσωρινά τις πτήσεις του την Πέμπτη, μετά την εμφάνιση ενός ή περισσότερων drone στον εναέριο χώρο – Σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα
drone