Κόσμος

Γερμανία: Οργή της Έσκεν για την φιλορωσική στάση του Σρέντερ – «Να φύγει από το SPD»

Η αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Σάσκια Έσκεν κάλεσε σήμερα τον πρώην καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ να αποχωρήσει από το κόμμα, χαρακτηρίζοντας «εντελώς παράλογες» τις πρόσφατες δηλώσεις του για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Ο Γκέρχαρντ Σρέντερ είναι εδώ και πολλά χρόνια επιχειρηματίας και θα πρέπει να σταματήσουμε να τον αντιμετωπίζουμε ως βετεράνο πολιτικό, ως πρώην καγκελάριο», δήλωσε η κυρία Έσκεν κατά τη διάρκεια συνέντευξής της στη Γερμανική Ραδιοφωνία.

Pρόσθεσε ότι ο πρώην καγκελάριος δεν ανταποκρίθηκε στην επίσημη έκκληση του SPD να εγκαταλείψει τις θέσεις του στους ρωσικούς ενεργειακούς κολοσσούς.

Ερωτώμενη εάν ο Σρέντερ θα έπρεπε να αποχωρήσει από το κόμμα, η Σάσκια Έσκεν απάντησε: «Θα έπρεπε!». Παραδέχθηκε ωστόσο ότι υπάρχουν σοβαρά εμπόδια για μια ενδεχόμενη διαγραφή του.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στους New York Times την περασμένη Παρασκευή, ο Γκέρχαρντ Σρέντερ δήλωσε ότι θα παραιτείτο από τις θέσεις του στη Ρωσία μόνον εφόσον ο Βλαντιμίρ Πούτιν σταματούσε την παροχή φυσικού αερίου στην Ευρώπη – «κάτι που δεν θα κάνει», όπως είπε -, ενώ υποστήριξε ότι ο Ρώσος πρόεδρος θέλει να σταματήσει τον πόλεμο, «αλλά δεν είναι εύκολο, καθώς υπάρχουν θέματα που πρέπει να λυθούν».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ πιέζει τον Ζελένσκι να καταλήξει σε συμφωνία – Πώς έχουν προετοιμαστεί οι Ευρωπαίοι ηγέτες για τη συνάντηση στον Λευκό Οίκο
Γιατί η συνάντηση του Τραμπ με τον Ζελένσκι θεωρείται μία από τις πιο κρίσιμες μετά τον Ψυχρό Πόλεμο - Οι αναλύσεις του CNN και του Sky News για την επικείμενη συνάντηση στο Οβάλ Γραφείο
Βολοντίμιρ Ζελένσκι / Ντόναλντ Τραμπ 17
Παρέμεινε εγκλωβισμένος πίσω από καταρράκτη της Καλιφόρνια για 2 ημέρες: Δείτε βίντεο από τη δραματική διάσωσή του
Το ερμητικό νερό έσπασε το σχοινί του 46χρονου με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί σε σπηλιά πίσω από τον καταρράκτη - «Πρόκειται για εκπληκτική ιστορία επιβίωσης»
Καταρράκτης