Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας: Η συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον ALPHA

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, παραχώρησε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

«Αν είναι μεγάλο το πακέτο αναρωτιέμαι αν βρήκαν λεφτόδεντρα ξαφνικά. Γιατί 9 μήνες τώρα που έχει λεηλατηθεί κάθε νοικοκυριό και επιχείρηση, κάθε φορά που μιλάμε για την ανάγκη να στηριχθούν μας λένε ‘πού θα βρείτε τα λεφτά; Έχετε λεφτόδεντρα;’. Και ξαφνικά βλέπουμε να μιλάμε για κάποια δισεκατομμύρια, άρα μάλλον υπάρχουν λεφτά ή έλεγαν λάθος το προηγούμενο διάστημα».

Με αυτόν τον τρόπο ο Αλέξης Τσίπρας, σχολίασε ερωτηθείς σχετικά με τις επικείμενες κυβερνητικές παρεμβάσεις για τις τιμές του ρεύματος, κατά τη συνέντευξη του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha. «Ας δούμε τι θα φέρουν κι ας δούμε ποια θα είναι η λογική των μέτρων. Ότι είναι αναγκαίο να υπάρξουν μέτρα το λέμε εδώ και 9 μήνες, δεν το λέμε χτες», είπε, τονίζοντας ότι «δεν τα βγάζουν πέρα τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις, δεν μπορεί ένας συνταξιούχος που παίρνει 400 ευρώ σύνταξη να έρχεται ο λογαριασμός 600, δεν μπορεί ένας μισθωτός με 1.200 ευρώ και δύο παιδιά να πληρώνει 800 και 1000 ευρώ λογαριασμούς».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογράμμισε ότι «το κρίσιμο είναι αν αυτά τα μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση θα ποτίσουν νέα ‘λεφτόδεντρα’ -άρα θα πληρώσουν ξανά οι φορολογούμενοι, θα αυξηθεί το έλλειμμα της χώρας και θα πληρώσουν ξανά οι φορολογούμενοι-, ή θα κόψει τα ‘κλεφτόδεντρα’, δηλαδή θα μειώσει την αισχροκέρδεια, τα υπερκέρδη της ΔΕΗ και των άλλων ιδιωτών παρόχων». Σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προτείνει το δεύτερο, δηλαδή «να μειώσει αυτή την αισχροκέρδεια».

Είπε ακόμη να υπάρξει συνδυασμός «αυτού που επιχειρούν οι κυβερνήσεις της Ισπανίας και της Πορτογαλίας μετά από μάχη στο ευρωπαϊκό συμβούλιο που δεν έδωσε ποτέ ο κ. Μητσοτάκης, δηλαδή να απεμπλέξει την τιμή της κιλοβατώρας ρεύματος από την τιμή του φυσικού αερίου βάζοντας είτε και ένα πλαφόν στη χονδρική τιμή του ρεύματος, αλλά ταυτόχρονα και έναν κόφτη στα κέρδη της ΔΕΗ και των άλλων παραγωγών».

Σημείωσε ότι με βάση τους υπολογισμούς του ΣΥΡΙΖΑ «που δεν έχουν διαψευστεί από τη ΡΑΕ που θα έπρεπε να κάνει καλύτερα τη δουλειά της και όχι να είναι σαν τροχονόμος 9 μήνες τώρα», υπάρχουν πάνω από 1,5 δισ. υπερκέρδη. Ερωτηθείς αν στην πρόσφατη συνάντησή τους η ΡΑΕ επιβεβαίωσε αυτό τον αριθμό, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «απέφυγαν να μιλήσουν για αριθμούς, κάτι που είναι έξω από κάθε λογική, 9 μήνες τώρα και να μην τολμούν να μιλήσουν με στοιχεία ενώ θα έπρεπε κάθε εβδομάδα να δίνουν στοιχεία».

Δείτε τη συνέντευξη

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ζωή Κωνσταντοπούλου για την αποχώρηση on air σε χρόνο – ρεκόρ: Θέλησαν να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο
«Η δημοσιογραφία και η ενημέρωση έχουν να κάνουν και με το τι ρωτάς και με το τι δεν ρωτάς και με το τι θάβεις κάτω από ανύπαρκτα θέματα», λέει η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποχωρεί από την εκπομπή της Φαίης Μαυραγάνη στον ΣΚΑΪ
18
Κασσελάκης για τη διαρροή συνομιλίας του με την Τζάκρη: «Μακάρι να είχατε τα κότσια της» – «Θα το ερευνήσω έχοντας στο πλευρό μου τον Πρόεδρο»
Η Θεοδώρα Τζάκρη, μετά τη διαρροή αποσπάσματος συνομιλίας της με τον Στέφανο Κασσελάκη, προσφεύγει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Ο Στέφανος Κασσελάκης και η Θεοδώρα Τζάκρη 9
Παύλος Μαρινάκης για Ζωή Κωνσταντοπούλου: Επίθεση στην ελευθερία του Τύπου η αποχώρηση της από τηλεοπτική εκπομπή
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου για αντιδημοκρατική συμπεριφορά μετά την αποχώρησή της από τηλεοπτική συνέντευξη στη Φαίη Μαυραγάνη στον ΣΚΑΙ
Παύλος Μαρινάκης 8
Νίκος Ανδρουλάκης: «Αδιανόητη η όποια συμμετοχή της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Αρχιτεκτονική Άμυνας – Στόχος ένα νέο Ταμείο Ανάκαμψης»
«Δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με άλλους όρους ο ρωσικός αναθεωρητισμός σε σχέση με τον τουρκικό αναθεωρητισμό» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
Παύλος Μαρινάκης: Η τροπολογία για τον Άγνωστο Στρατιώτη δεν έχει σχέση με τον αγώνα του Πάνου Ρούτσι
«Ο κ. Τσίπρας έχει δικαίωμα να γράψει όσα βιβλία θέλει, αλλά την ιστορία δεν θα την ξαναγράψει»», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ερώτηση για το βιβλίο του πρώην πρωθυπουργού
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης 8
Οι αιχμές Μητσοτάκη σε Καραμανλή, Βενιζέλο και πολιτικά κόμματα για την αμφισβήτηση θεσμών και Δικαιοσύνης
Η κυβέρνηση μιλά για κλιμακούμενη «επιχείρηση αμφισβήτησης των θεσμών και της δικαιοσύνης» και στο «κάδρο» βάζει και αρχηγούς κομμάτων της αντιπολίτευσης, αλλά και άλλων στελεχών, όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος
Κυριάκος Μητσοτάκης 20