Κόσμος

Κούβα: Τους 42 έφτασαν οι νεκροί από την έκρηξη σε ξενοδοχείο στην Αβάνα

Δύο ακόμα σοροί, μια 77χρονη και ένας 55χρονος ανασύρθηκαν σήμερα από τα ερείπια του ξενοδοχείου Saratoga στην Αβάνα της Κούβας, ανεβάζοντας σε 42 τον αριθμό των θυμάτων της έκρηξης από διαρροή αερίου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Κούβας, 54 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την έκρηξη, εκ των οποίων 17 εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

Το Saratoga, ένα εμβληματικό ξενοδοχείο της παλιάς Αβάνας, ήταν κλειστό εδώ και δύο χρόνια λόγω της πανδημίας Covid-19 και ετοιμαζόταν να ανοίξει ξανά για το κοινό σήμερα, ύστερα από εργασίες ανακαίνισης.

Οι πρώτοι τέσσερις όροφοι του πεντάστερου ξενοδοχείου καταστράφηκαν σχεδόν ολοσχερώς από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε την ώρα που οι εγκαταστάσεις ανεφοδιάζονταν από βυτιοφόρο με υγροποιημένο φυσικό αέριο.

Από τους 51 υπαλλήλους που βρίσκονταν μέσα στο κτίριο την ώρα της έκρηξης, 23 βρήκαν τον θάνατο, τρεις παραμένουν στο νοσοκομείο και 22 έλαβαν εξιτήριο, δήλωσε σήμερα ο Ρομπέρτο Ενρίκε Καλτσαντίγια, εκπρόσωπος της τουριστικής επιχείρησης Gaviota, ο οποίος συνελήφθη. Η τύχη τριών υπαλλήλων εξακολουθεί να αγνοείται. Πρόκειται για δύο σερβιτόρες και έναν μάγειρα, σύμφωνα με τον ίδιο.

Το Saratoga, το οποίο διέθετε 96 δωμάτια, δύο εστιατόρια και πισίνα στην οροφή, είχε υποδεχθεί τα προηγούμενα χρόνια αρκετές διασημότητες, από τον Μικ Τζάγκερ ως τη Μπιγιονσέ και τη Μαντόνα.

Το κτίριο, που ανεγέρθηκε το 1880 για να στεγάσει εμπορικά καταστήματα, μετατράπηκε σε ξενοδοχείο το 1993. Ανακαινίστηκε και έγινε κατάλυμα πέντε αστέρων το 2005.

Ο τουρισμός, που θεωρείται η «βαριά βιομηχανία» της Κούβας, πασχίζει να ανακάμψει μετά την πανδημία κορονοϊού.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Η Ρωσία χρησιμοποίησε απαγορευμένα χημικά όπλα στην Ουκρανία», λένε οι υπηρεσίες πληροφοριών της Ολλανδίας και της Γερμανίας
Στοιχεία για ευρεία χρήση απαγορευμένων χημικών όπλων από τη Ρωσία στην Ουκρανία φαίνεται ότι έχουν συγκεντρώσει οι υπηρεσίες πληροφοριών...
Ουκρανοί πολίτες βρίσκουν καταφύγιο στο μετρό του Κιέβο κατά τη διάρκεια ρωσικής επίθεσης με drones
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ρώμη από τις εκρήξεις σε βενζινάδικο: 21 τραυματίες, ανάμεσά τους πυροσβέστες και αστυνομικοί – Δείτε βίντεο
Οι περισσότεροι από τους τραυματίες φέρουν σοβαρά εγκαύματα - Η έκρηξη φαίνεται πως προκλήθηκε όταν φορτηγό προσέκρουσε σε αγωγό ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη ανεφοδιασμός με υγραέριο
Ισχυρή έκρηξη στη Ρώμη
11
Απογοητευμένος ο Τραμπ με τον Πούτιν μετά την επικοινωνία τους: «Δεν σκέφτεται να σταματήσει και είναι πολύ κακό»
Ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να συνομιλήσει και με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι - Τι ανέφερε ο Αμερικανός για το «πάγωμα» στις παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία
Ντόναλντ Τραμπ