Κόσμος

Ουκρανία: «Σταμάτησαν οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις» λέει σύμβουλος του Ζελένσκι – «Η Μόσχα δεν δείχνει κατανόηση»

Οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ουκρανία και την Ρωσία βρίσκονται σε «παύση», διότι η Μόσχα δεν επιδεικνύει κανενός είδους «κατανόηση» της κατάστασης, κατήγγειλε ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ, σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι και μέλος της ουκρανικής διαπραγματευτικής ομάδας.

«Η διαπραγματευτική διαδικασία βρίσκεται σε παύση», δήλωσε, σύμφωνα με ανακοίνωση της ουκρανικής προεδρίας. «Η Ρωσία δεν επιδεικνύει ένα στοιχείο κλειδί: Την κατανόηση αυτού που συμβαίνει αυτήν την στιγμή στον κόσμο και τον εξαιρετικά αρνητικό της ρόλο», συνέχισε προσθέτοντας ότι η Μόσχα «δεν κατανοεί ότι ο πόλεμος δεν εξελίσσεται πλέον σύμφωνα με τους κανόνες της, το χρονοδιάγραμμά της ή τα σχέδιά της».

«Ο στρατηγικός στόχος των Ρώσων είναι όλα ή τίποτε», δήλωσε ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ. Οι ρωσικές πολιτικές ελίτ, «φοβούνται να πουν την αλήθεια, δηλαδή ότι πρέπει να αποσυρθούν από τον πόλεμο υπό συνθήκες τελείως διαφορετικές από αυτές που είχαν ανακοινωθεί αρχικά».

Η σειρά των συναντήσεων ανάμεσα σε Ουκρανούς και Ρώσους διαπραγματευτές δεν οδήγησαν σε κανένα αποτέλεσμα. Η τελευταία συνάντηση ανάμεσα στους επικεφαλής των αντιπροσωπειών, του Βλαντίμιρ Μεντίνσκι από την ρωσική πλευρά και του Νταβίντ Αραχαμία από την ουκρανική πλευρά, πραγματοποιήθηκε στις 22 Απριλίου, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ κατηγόρησε στις 25 Απριλίου την Ουκρανία ότι «υποκρίνεται» πως διαπραγματεύεται, διαβεβαιώνοντας την Μόσχα ότι θέλει να συνεχίσει τις συνομιλίες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ διορίστηκε πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ελλάδα – «Πράσινο φως» από την Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων
Το επόμενο και οριστικό στάδιο για την επικύρωση του διορισμού είναι η ψηφοφορία από την Ολομέλεια της Γερουσίας. σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες
Η Κimberly Guilfoyle και πίσω της ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ
Ο Νετανιάχου καλεί τους Δρούζους να μην περάσουν τα σύνορα με τη Συρία – «Μπορεί να δολοφονηθείτε»
«Θέτετε σε κίνδυνο τη ζωή σας, μπορεί να απαχθείτε και να βλάψετε τις προσπάθειες του IDF, σας παρακαλώ - επιστρέψτε στα σπίτια σας» αναφέρει ο ισραηλινός πρωθυπουργός
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου
4