Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Φιλορώσοι αυτονομιστές λένε ότι κατέλαβαν την πόλη Λιμάν

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την πόλη Λιμάν στην περιφέρεια Ντονέτσκ υποστηρίζουν ότι κατέλαβαν φιλορώσοι αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία

Μέχρι στιγμής, οι φιλορώσοι αυτονομιστές στο Ντονέτσκ έχουν «ελευθερώσει και έχουν αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο σε 220 περιοχές, συμπεριλαμβανομένου του Κράσνι Λιμάν, με υποστηρικτικά πυρά από ρωσικές δυνάμεις», ανακοίνωσε το επιτελείο των αυτονομιστικών δυνάμεων, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Ο ουκρανικός στρατός δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει την πτώση της πόλης.

Ωστόσο, ο προεδρικός σύμβουλος της Ουκρανίας Ολεκσέι Αρεστόβιτς δήλωσε χθες βράδυ στην τηλεόραση πως οι ουκρανικές δυνάμεις έχασαν τον έλεγχο αυτής της στρατηγικής σημασίας πόλης.

Η Λιμάν βρίσκεται στα δυτικά των πόλεων Σεβεροντονέτσκ και Λισιτσάνσκ, οι οποίες εξακολουθούν να ελέγχονται από τον ουκρανικό στρατό. Ρωσικές δυνάμεις τις τελευταίες εβδομάδες επιχειρούν να εισβάλουν σε αυτήν την περιοχή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραγικό τέλος για καθολικό διάκονο στο Εθνικό Πάρκο Glacier στις ΗΠΑ: Τον κατασπάραξε αρκούδα – Το τελευταίο φωνητικό μήνυμα στον πατέρα του
Ο 33χρονος Άντονι Πόλιο βρέθηκε νεκρός στις 6 Μαΐου - Πρόκειται για την πρώτη θανατηφόρα επίθεση αρκούδας στο Εθνικό Πάρκο Glacier από το 1998
Ο 33χρονος Άντονι Πόλιο