Κόσμος

Ουκρανία: «Σίγουρα όχι αρκετές» οι κυρώσεις στη Ρωσία λέει ανώτερος αξιωματούχος

Οι τελευταίες κυρώσεις της ΕΕ εις βάρος της Ρωσίας, οι οποίες απαγορεύουν τις περισσότερες εισαγωγές του πετρελαίου της, “δεν επαρκούν” και ο ρυθμός εφαρμογής τους μέχρι στιγμής είναι πολύ αργός, όπως τόνισε σήμερα σε ομιλία του στη Μαδρίτη ένας ανώτερος αξιωματούχος της ουκρανικής προεδρίας.

“Αν ρωτάτε εμένα, θα έλεγα υπερβολικά αργές στην εφαρμογή, υπερβολικά καθυστερημένες και σίγουρα όχι αρκετές”, είπε ο Ίχορ Ζόβκα, ο υποδιευθυντής του γραφείου του Ουκρανού προέδρου.

“Σαφώς και δεν είμαστε ικανοποιημένοι. Εάν ήμασταν ικανοποιημένοι, θα είχαμε ξεκινήσει την απελευθέρωση της Μαριούπολης άμεσα και θα είχαμε εκδιώξει τις ρωσικές δυνάμεις από το Ντονμπάς. Πιστεύουμε στις υποσχέσεις”, είπε ο ίδιος απαντώντας σε ερώτηση μετά την ομιλία του.

Στο πλαίσιο των αυστηρότερων αντιποίνων εις βάρος της Μόσχας μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία πριν από τρεις μήνες, οι ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν χθες στις Βρυξέλλες σε ένα νέο πακέτο κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας, το οποίο σύμφωνα με αξιωματούχους προβλέπει την άμεση απαγόρευση των δύο τρίτων και πλέων των εισαγωγών πετρελαίου από την Ρωσία και του 90% μέχρι το τέλος του χρόνου.

Όπως είπε ο Ζόβκα, η Ουκρανία δεν είναι ικανοποιημένη και με τον ρυθμό της αποστολής όπλων από την Δύση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γαλλία: Δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για ουκρανική επίθεση με στόχο την κατοικία του Πούτιν
«Η Ουκρανία και οι εταίροι της είναι προσηλωμένοι σε μια πορεία ειρήνης, ενώ η Ρωσία έχει επιλέξει να συνεχίσει και να εντείνει τον πόλεμο της κατά της Ουκρανίας» είπε πηγή προσκείμενη στον Γάλλο πρόεδρο
Εμανουέλ Μακρόν