Κόσμος

Η Τουρκία κάλεσε τον πρέσβη της Ελλάδας Χριστόδουλο Λάζαρη

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη, Χριστόδουλο Λάζαρη, λόγω “των ευκαιριών που παρέχει η χώρα του σε τρομοκρατικές οργανώσεις, αλλά και της διαδήλωσης του PKK γύρω από την τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα”. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το πρακτορείο “Anadolu”, επικαλούμενο διπλωματικές πηγές, στον Χριστόδουλο Λάζαρη αναφέρθηκε ότι οι τρομοκρατικές οργανώσεις πραγματοποιούν εύκολα δραστηριότητες προπαγάνδας, χρηματοδότησης και στρατολόγησης στην Ελλάδα και ότι η χώρα μας θεωρείται ασφαλές καταφύγιο από κύκλους που συνδέονται με την τρομοκρατία. 

Επιπλέον, έγιναν αναφορές στο κέντρο υποδοχής προσφύγων Λαυρίου, στο οποίο αναφέρθηκε την Πέμπτη (02.06.2022) ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, κάνοντας λόγο για “εκπαίδευση μελών του ΡΚΚ στο Λαύριο” και “προστασία γκιουλενιστών”. Σύμφωνα, με το Anadolu, επισημάνθηκε στον Έλληνα πρέσβη ότι στο “στρατόπεδο του Λαυρίου τρομοκράτες απειλούσαν την ασφάλεια της Τουρκίας και επωφελήθηκαν από κάθε είδους δυνατότητες εκπαίδευσης”. 

Απειλές από τον Τούρκο αναπληρωτή ΥΠΕΞ για «σοβαρή κρίση»: Δείξαμε μεγάλη υπομονή με την Ελλάδα!

Κατά τη συνάντηση εκφράστηκαν επίσης ανησυχίες για την ασφάλεια των Τούρκων εκπροσώπων και πολιτών στην Ελλάδα, αλλά και η προσδοκία για αποτελεσματική συνεργασία στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

Τονίστηκε επίσης ότι η Ελλάδα θα πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από τις σχέσεις γειτονίας και το Διεθνές Δίκαιο στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

Στις 11 Ιανουαρίου 2022, ο Χριστόδουλος Λάζαρης έδωσε τα διαπιστευτήρια του στον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο κ. Λάζαρης έχει διατελέσει πρέσβης στο Κάιρο και μάλιστα την εποχή της Επανάστασης του 2011, συμβάλλοντας καθοριστικά στο να διατηρηθούν οι άριστες σχέσεις Ελλάδας και Αιγύπτου, αλλά και στην ενίσχυση της ελληνικής επιχειρηματικής παρουσίας στη Χώρα του Νείλου.

Να σημειωθεί ότι εκτός από τα διάφορα σημαντικά πόστα που έχει αναλάβει στη θητεία του, ο κ. Λάζαρης είχε αναλάβει και καθήκοντα Ειδικού Απεσταλμένου του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών για θέματα Λιβύης, στον απόηχο της υπογραφής του μνημονίου Άγκυρας – Τρίπολης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ισραήλ ανοίγει το περάσμα στη Ράφα – Νετανιάχου: «Η Χαμάς πρέπει να αφοπλιστεί αλλιώς θα ξεσπάσει κόλαση»
«Πρώτον, η Χαμάς πρέπει να παραδώσει τα όπλα της. Και δεύτερον, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν εργοστάσια όπλων μέσα στη Γάζα. Δεν υπάρχει λαθρεμπόριο όπλων στη Γάζα. Αυτό είναι αφοπλισμός», είπε ο Νετανιάχου
Φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια στη Ράφα 1
Η εύθραυστη ισορροπία στη Γάζα: «Αγκάθια» της συμφωνίας ο αφοπλισμός, οι χαμένοι σοροί και η ανθρωπιστική βοήθεια
Σήμερα η Χαμας παραδίδει τέσσερις σορούς και έτσι ο αριθμός των νεκρών ομήρων που θα έχει επαναπατριστεί θα φθάσει τους 12, ενώ θα απομένουν στη Λωρίδα της Γάζας 16
Ισραηλινοί αστυνομικοί χαιρετούν οχήματα που μεταφέρουν τις σορούς τεσσάρων νεκρών ομήρων
Ντόναλντ Τραμπ: «Είμαι πολύ απογοητευμένος από τον Πούτιν» – Πυρά κατά την Ισπανία και την Κίνα
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του απέναντι σε αρκετούς διεθνείς εταίρους, ασκώντας σφοδρή κριτική κατά σειρά στον Βλαντίμιρ Πούτιν, την ισπανική κυβέρνηση και την Κίνα
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ 1
Ο Νικολά Σαρκοζί στο κατώφλι της φυλακής «La Santé» – Ένα μνημείο ιστορίας, σκανδάλων και πολιτικών πτώσεων στη Γαλλία
Καταδικασμένος σε πέντε χρόνια φυλάκιση για παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί πρόκειται να οδηγηθεί στις 21 Οκτωβρίου στη φυλακή «La Santé», στο Παρίσι
Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί 9