Κόσμος

Συρία: 11 άμαχοι νεκροί από έκρηξη νάρκης ανάμεσά τους και παιδιά

Ένδεκα άμαχοι, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 30 τραυματίστηκαν σήμερα όταν το φορτηγάκι στο οποίο επέβαιναν έπεσε σε νάρκη, κοντά στην Ντεράα, στη νότια Συρία, ανακοίνωσε συριακή μη κυβερνητική οργάνωση.

Οι εκρηκτικοί αυτοί μηχανισμοί τους οποίους είχαν αφήσει οι πρωταγωνιστές του πολέμου στη Συρία μέσα στους αγρούς, κατά μήκος των δρόμων και μέσα σε κτίρια, σκότωσαν εκατοντάδες άμαχους και τραυμάτισαν χιλιάδες τα τελευταία χρόνια. Από την αρχή του 2022, 124 άνθρωποι συνολικά έχουν χαθεί από την έκρηξη αυτών των μηχανισμών.

“Ένδεκα άνθρωποι, εκ των οποίων πέντε παιδιά ηλικίας μικρότερης των 16 ετών και τρεις γυναίκες, σκοτώθηκαν και 34 τραυματίστηκαν από την έκρηξη νάρκης ξηράς κατά τη διέλευση του μικρού φορτηγού τους”, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το φορτηγάκι μετέφερε ως επί τω πλείστον εργάτες στην περιοχή Ντέιρ αλ-‘Αντας, κοντά στη Ντεράα, διευκρίνισε η ΜΚΟ, που διαθέτει μεγάλο δίκτυο πηγών στη Συρία. Μερικοί τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση και διακομίσθηκαν σε νοσοκομείο της Δαμασκού.

Το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε το δράμα αυτό δίνοντας έναν πρώτο απολογισμό με πέντε νεκρούς. Τα περισσότερα θύματα είναι αγρεργάτες που πήγαιναν σε ένα χωράφι, πρόσθεσε.

Σε όλη τη χώρα, μια κοινότητα στις τρείς φέρεται να έχει μολυνθεί από εκρηκτικούς μηχανισμούς, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Η Συρία κατέγραψε το 2020 τον μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων από νάρκες (2.729 νεκροί και τραυματίες), μπροστά από το Αφγανιστάν, σύμφωνα με ετήσια έκθεση του Παρατηρητηρίου Ναρκών που δημοσιεύτηκε στα τέλη του 2021.

Η σύγκρουση στη Συρία από το 2011 έχει προκαλέσει τον θάνατο σχεδόν μισού εκατομμυρίου ανθρώπων και τον εκτοπισμό περισσότερου από του μισού πληθυσμού.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το FBI έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία του υπόπτου για τη δολοφονία της Δημοκρατικής βουλευτή και του συζύγου της στη Μινεσότα
Ο φερόμενος ως δράστης είναι ο Βανς Λούθερ Μπέλτερ, 57 ετών, πολιτικός διορισμένος στο παρελθόν από τον Δημοκρατικό κυβερνήτη Τιμ Γουόλζ και παραμένει ασύλληπτος
Ο ύποπτος για τη δολοφονία της Μελίσα Χόρτμαν
Φλέγεται η Μέση Ανατολή: Πρωτοβουλία Γερμανίας, Γαλλίας, Βρετανίας για συνομιλίες με Ιράν - 10 νεκροί στο Ισραήλ πάνω από 200 τραυματίες
Το Ιράν χτύπησε πολλές κατοικημένες περιοχές του Ισραήλ ισοπεδώνοντας κτίρια - Ακούστηκαν εκρήξεις στην Ιερουσαλήμ - Το Τελ Αβίβ στόχευσε σε εγκαταστάσεις πυρηνικών στο Ιράν
Διασώστες βγάζουν από κατεστραμμένα κτίρια γυναίκες
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
9