Πολιτική

Διπλωματικές πηγές σε Τσαβούσογλου: «Έχουμε απαντήσει στο σύνολο των έωλων αιτιάσεών σας – Όχι σε στείρα αντιπαράθεση»

Απάντηση στα όσα είπε και πάλι με επιθετικό ύφος από τα Κατεχόμενα εναντίον της Ελλάδας και του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δίνουν διπλωματικές πηγές. 

Όπως αναφέρουν: «Η Ελλάδα έχει απορρίψει με νομικά επιχειρήματα βασισμένα στο διεθνές δίκαιο όλες τις τουρκικές μονομερείς αιτιάσεις. Δεν θα μπούμε σε μια στείρα αντιπαράθεση δηλώσεων. Έχουμε απαντήσει με χάρτες και επιστολές στο σύνολο των έωλων τουρκικών αιτιάσεων. Η Αθήνα απαντά με ψυχραιμία και τεκμηριωμένα», τονίζουν.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατηγόρησε την Ελλάδα ότι δημαγωγεί. «Κλαίγεται», είπε «στη διεθνή κοινότητα λέγοντας «Η Τουρκία θα μας επιτεθεί».

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια και στην έντονη αντιπαράθεση που είχαν πριν από έναν χρόνο μπροστά στις κάμερες στην συνέντευξη Τύπου που είχαν παραχωρήσει και θα μείνει στην ιστορία.

Είπε ο Τσαβούσογλου:  «Ο Δένδιας είχε πει πριν κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην Άγκυρα ότι δεν θα πει κάτι αρνητικό και περιμέναμε ότι δεν θα το κάνει. Στην συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα προχώρησε σε σκληρές δηλώσεις. Και το λέω αυτό για να δείξω ποιος έχει αρνητική συμπεριφορά. Δεν περιμέναμε από τον Έλληνα πρωθυπουργό να μας εγκωμιάσει στο Κογκρέσο ή στο ελληνικό κοινοβούλιο». 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Επιχείρηση επαναπροσέγγισης της μεσαίας τάξης μέσω ΔΕΘ – Πακέτο μέτρων ακόμα και 2 δισ. ευρώ
Με τις ανακοινώσεις, το Μέγαρο Μαξίμου επιδιώκει να εκπέμψει ένα μήνυμα επανεκκίνησης και παράλληλα ένα μήνυμα ότι η επιστροφή του μερίσματος στους πολίτες είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση
O Κυριάκος Μητσοτάκης 5