Πολιτική

Οικονόμου για Τσίπρα: «Η επιτομή του πολιτικού παραλογισμού» – Για πανικό κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ

Για “πολιτικό παραλογισμό” κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σχολιάζοντας την εισήγηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την οποία κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προκηρύξει εκλογές για τον Σεπτέμβριο.

“Ο κ. Τσίπρας ζήτησε σήμερα, και για τους επόμενους τρεις μήνες, υπηρεσιακή κυβέρνηση! Πρόκειται για την επιτομή του πολιτικού παραλογισμού”. Όχι μόνο γιατί παραβλέπει την εκπεφρασμένη λαϊκή βούληση και τους τρέχοντες πολιτικούς συσχετισμούς, αλλά, κυρίως, γιατί κάτι τέτοιο θα οδηγούσε τη χώρα σε μια παρατεταμένη επικίνδυνη αστάθεια, η οποία με μαθηματική ακρίβεια θα επιδείνωνε την κατάσταση για την κοινωνία και τις επιχειρήσεις και θα γεννούσε εθνικούς κινδύνους”, ανέφερε ο κ.Οικονόμου.

Προσέθεσε ότι “η Κυβέρνηση -με σχέδιο, επαγγελματισμό, πατριωτισμό και όραμα- έχει πετύχει, μέσα στην τέλεια καταιγίδα, να μειώσει δραστικά την ανεργία, να τρέχει το μεγαλύτερο πρόγραμμα οικονομικής στήριξης στην Ευρώπη και να χειρίζεται αποτελεσματικά την τουρκική επιθετικότητα”.

Και κατέληξε: “Ο κ. Τσίπρας πολιτεύεται με ελαφρότητα σε έναν κόσμο που απαιτεί σοβαρότητα, στιβαρότητα και ειλικρίνεια. Η πολιτική σταθερότητα είναι προϋπόθεση τόσο για την διαχείριση όσο και για την υπέρβαση των επάλληλων κρίσεων. Ο κ. Τσίπρας βρίσκεται μακριά από τις αγωνίες και τις ανάγκες της κοινωνίας και της πατρίδας”.

ΣΥΡΙΖΑ: Σε πανικό ο Μητσοτάκης

“Διαπιστώνουμε ότι ο πανικός του κ. Μητσοτάκη μεταφέρθηκε και στον εκπρόσωπο του που από τη μια ομολογεί την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες και από την άλλη έχει το θράσος να μιλά για ειλικρίνεια σοβαρότητα και σταθερότητα”, ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στον Γιάννη Οικονόμου.

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Κήρυξε εκλογές μέσα στον Σεπτέμβριο και όρισε υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών!

Και συνέχισε: “Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε το αυτονόητο, αυτό που θα ίσχυε σε κάθε Δημοκρατία που θέλει να ονομάζεται ευρωπαϊκή: Αφού ο κ. Μητσοτάκης έκανε την κωλοτούμπα και ομολογεί ότι ετοιμάζεται να δραπετεύσει, να αφήσει κατά μέρος τα παιχνίδια με τους θεσμούς και το Σύνταγμα και να ορίσει τώρα την ημερομηνία των εκλογών και υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών.

Όσο για το ποιος επιδεινώνει την κατάσταση στην κοινωνία με την έκρηξη της ακρίβειας, αφήνοντας τους κερδοσκόπους ανεξέλεγκτους και για το ποιος γεννά εθνικούς κινδύνους με τις επιπόλαιες επιλογές του που κάνουν τη χώρα μέρος της κρίσης, όλοι οι Έλληνες πια το γνωρίζουν. Και η απάντηση που θα δώσουν στις κάλπες θα είναι ηχηρή”.​

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης για την έκθεση Καρώνη για τα Τέμπη: «Σήμερα το αφήγημα της συγκάλυψης σύσσωμης της αντιπολίτευσης κατέρρευσε με κρότο»
«Σήμερα ως προς την πραγματογνωμοσύνη μπαίνει ένα επίσημο με στοιχεία με τεκμηρίωση και επιστημονικά δεδομένα τέλος στην πιο χυδαία προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης»
Ο Παύλος Μαρινάκης 1
Η γκρίνια στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, τα «αγκάθια» στον δρόμο για το συνέδριο και οι «παιδικές αρρώστιες της αριστεράς»
Η εσωκομματική αντιπολίτευση ασκεί κριτική στην ηγεσία του κόμματος, παρά το γεγονός ότι όλοι αντιλαμβάνονται ότι δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για διαφωνίες. 
Ο Παύλος Πολάκης, ο Σωκράτης Φάμελλος και ο Νίκος Παππάς
Δημοσκόπηση Interview: Στις 15,9 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΠΑΣΟΚ – Στην τέταρτη θέση έπεσε η Πλεύση Ελευθερίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη θέση στο ερώτημα «ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύεστε περισσότερο για τη διακυβέρνηση της χώρας», ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο «κανένας»
Κάλπη με ψηφοδέλτια στις εκλογές 4
Τι περιλαμβάνει η νέα συμφωνία με την Ιταλία για τα τρένα και ποιες δεσμεύσεις αναλαμβάνει η Ελλάδα – Το παρασκήνιο της υπογραφής της
Στις «ράγες» του ελληνικού σιδηρόδρομου επενδύσεις 360 εκατ. ευρώ από τη Hellenic Train - Μέχρι το 2027 η Ελλάδα θα έχει παραλάβει τα νέα τρένα
Κυριάκος Μητσοτάκης / Τζόρτζια Μελόνι
Μητσοτάκης για το νέο αεροσκάφος του ΕΚΑΒ: Μπορούμε να κάνουμε ασφαλείς και γρήγορες αεροδιακομιδές σε μεγάλα νοσοκομεία
«Και σε μία χώρα με τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες της πατρίδας μας, με τη νησιωτικότητα, καταλαβαίνετε πόσο μεγάλη είναι η σημασία αυτών των αεροσκαφών και των ελικοπτέρων», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην παράδοση - παραλαβή του αεροσκάφους, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, για αεροδιακομιδές του ΕΚΑΒ 1