Κόσμος

Ευλογιά των πιθήκων: 14.000 κρούσματα σε όλο τον κόσμο – Πέντε θάνατοι στην Αφρική

Συνεχίζει την εξάπλωσή της η ευλογιά των πιθήκων με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να έχει επιβεβαιώσει 14.000 κρούσματα της νόσου σε όλο τον κόσμο, με πέντε θανάτους να έχουν καταγραφεί στην Αφρική, όπως δήλωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής του οργανισμού Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Τα περισσότερα κρούσματα που έχουν αναφερθεί μέχρι τώρα έχουν εντοπιστεί στην Ευρώπη, ιδιαίτερα μεταξύ ανδρών που κάνουν σεξ με άνδρες, ανέφερε ο ΠΟΥγείας, αν και όλοι οι θάνατοι έχουν συμβεί στην Αφρική, την περιοχή όπου εντοπίζονται ιστορικά τα ξεσπάσματα ευλογιάς των πιθήκων.

Αύριο Πέμπτη, ο ΠΟΥγείας θα συγκαλέσει τη δεύτερη συνάντηση μιας επιτροπής που θα αποφασίσει αν η έξαρση αυτή είναι μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης διεθνούς ενδιαφέροντος για τη δημόσια υγεία (PHEIC), το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού του οργανισμού.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τα βομβαρδιστικά Β-2 που έπληξαν το Ιράν χτύπησαν για πρώτη φορά στη Σερβία το 1999 – Οι φήμες για κατάρριψη πάνω από το Βελιγράδι
Αυτό που είναι γνωστό και δεν αμφισβητείται, είναι μόνον η κατάρριψη του αποκαλούμενου «αόρατου» αεροσκάφους F-117 πάνω από τη Βοϊβοντίνα στις 27 Μαρτίου του 1999
Ένα βομβαρδιστικό B-2 Spirit Stealth πλαισιώνεται από τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη F-22 Raptor