Πολιτική

Οικονόμου σε Τσίπρα: Η κυβέρνηση ούτε θριαμβολογεί, ούτε θεωρητικολογεί

Ο Αλέξης Τσίπρας από το Ντράφι και την Παλλήνη, περιοχές που επλήγησαν από τη φωτιά στην Πεντέλη, κάλεσε τον πρωθυπουργό να μη θριαμβολογεί και την κυβέρνηση να διπλασιάσει τις αποζημιώσεις. «Η κυβέρνηση ούτε θριαμβολογεί, ούτε θεωρητικολογεί», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Οι φωτιές, αναφέρει σε δήλωσή του ο Γιάννης Οικονόμου, είναι μια από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και την Ευρώπη. Και σημειώνει με… έμφαση απαντώντας στην αναφορά του Αλέξη Τσίπρα για το τι θα κάνει η κυβέρνησή του μετά τις επόμενες εκλογές, «τώρα είναι ώρα της προσπάθειας. Η ώρα των απολογισμών και των συγκρίσεων θα έρθει αργότερα».

Κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, μετά τις φωτιές του περασμένου καλοκαιριού, η κυβέρνηση «φροντίσαμε εγκαίρως να οργανώσουμε σε νέα, αποτελεσματικότερη, βάση τόσο το σύστημα αποτροπής και αντιμετώπισης των πυρκαγιών, όσο και τον μηχανισμό αποζημίωσης των πολιτών και αποκατάστασης των ζημιών» και πρόσθεσε ότι ο κρατικός μηχανισμός να ανταποκρίνεται όλο και καλύτερα.

Όλη η δήλωση του Γιάννη Οικονόμου

Οι πυρκαγιές είναι μια από τις επιπτώσεις της σφοδρής κλιματικής κρίσης που πλήττει την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και την Ευρώπη. Οι άμεσες ζημιές και οι ευρύτερες επιπτώσεις τους είναι αναπόφευκτες, οπότε η Κυβέρνηση ούτε θριαμβολογεί, ούτε θεωρητικολογεί.

Μελετώντας προσεκτικά τα δεδομένα και την περσινή δυσάρεστη εμπειρία, φροντίσαμε εγκαίρως να οργανώσουμε σε νέα, αποτελεσματικότερη, βάση τόσο το σύστημα αποτροπής και αντιμετώπισης των πυρκαγιών, όσο και τον μηχανισμό αποζημίωσης των πολιτών και αποκατάστασης των ζημιών. Με περισσότερα υλικά μέσα, με περισσότερες ανθρώπινες δυνάμεις, με καλύτερο συντονισμό, για να μπορεί ο κρατικός μηχανισμός να ανταποκρίνεται όλο και καλύτερα σε ένα τεράστιο παγκόσμιο πρόβλημα.

Τώρα είναι ώρα της προσπάθειας. Η ώρα των απολογισμών και των συγκρίσεων θα έρθει αργότερα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης για την κάρτα εργασίας: «Στον τουρισμό μόνο τον Μάιο δηλώθηκαν 1000% περισσότερες υπερωρίες»
Ο πρωθυπουργός τόνισε πως τον Μάιο υπήρξε τεράστια αύξηση στις υπερωρίες και ξεκαθάρισε πως αλλάζουν και στην πράξη οι καταστάσεις λόγω της εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας εργασίας
Κυριάκος Μητσοτάκης
7
Σακελλαροπούλου: Δεν παρέλαβα ποτέ ηχητικό των πρακτικών του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών – Παυλόπουλος: Διαβιβάσθηκαν γραπτώς
«Τα συγκεκριμένα πρακτικά δεν συνοδεύονταν από ηχητικό αρχείο, είναι μόνο το γραπτό, ανυπόγραφο κείμενο», αναφέρει η πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας
Η πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου 6
Τζορτζ Τσούνης: «Η Γκιλφόϊλ θα είναι η καλύτερη πρέσβης που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα»
«Έχει πολλά χαρίσματα, έχει θάρρος και πιστεύει στο κράτος δικαίου και νομίζω πως τα 3,5 χρόνια που θα είναι στην Ελλάδα, θα είναι από τα καλύτερα χρόνια στις σχέσεις ΗΠΑ – Ελλάδας»
Ο Τζορτζ Τσούνης
2
Μαρινάκης: Ο Τσακαλώτος ομολόγησε στους Financial Times την εξαπάτηση των πολιτών με το δημοψήφισμα του 2015 
Ο κ. Τσίπρας εξαπάτησε τον ελληνικό λαό επιτρέποντας στη μισή του κυβέρνηση να μεθοδεύει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και στην άλλη μισή να προωθεί ένα ψευδεπίγραφο δημοψήφισμα
Ο Παύλος Μαρινάκης 3