Πολιτική

Οικονόμου: Η Ελλάδα θα ζητήσει εξαίρεση από την οριζόντια μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου

Οι μεγάλες φωτιές που βρίσκονται σε εξέλιξη, το σχέδιο της Κομισιόν για την οριζόντια μείωση της κατανάλωσης του φυσικού αερίου αλλά και οι… διακοπές βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου

«Η κυβέρνηση θα επιδιώξει κατά την αυριανή σημαντική Σύνοδο των Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ εξαίρεση από την πρόταση που έχει καταθέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για οριζόντια μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου κατά 15% με βάση σύγκρισης την τελευταία 5ετία», έκανε γνωστό ο Γιάννης Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «αντ’ αυτού, θα επιδιώξουμε η βάση σύγκρισης να είναι η περασμένη χρονιά» ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου απαντώντας σε ερωτήσεις στο briefing των πολιτικών συντακτών.

Υπενθύμισε, δε, πως η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν καταθέσει σειρά προτάσεων, που αφορούν στην ενεργειακή κρίση και την εφοδιαστική αλυσίδα.

Εκτός από την Ελλάδα, συνολικά 12 χώρες αντιδρούν με το σχέδιο της Κομισιόν, ανάμεσά τους η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ισπανία, το Βέλγιο, η Κύπρος και η Μάλτα. 

«Δεν θριαμβολογούμε»

«Οι πυρκαγιές είναι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Αντιμετωπίζουμε εκατοντάδες πυρκαγιές. Μόνο το τελευταίο τριήμερο είχαμε 141 φωτιές. Οι περισσότερες τέθηκαν υπό έλεγχο σε πρώτο χρόνο. Αυτό δεν έγινε στην τύχη αλλά γιατί ακολουθείται το πλάνο που έχουμε ετοιμάσει». Από την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα με τις πυρκαγιές ξεκίνησε ο Γιάννης Οικονόμου την ενημέρωση. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στις πυρκαγιές που είναι σε εξέλιξη, σημειώνοντας ότι είναι πολύ δύσκολη η αντιμετώπιση της φωτιάς στη Δαδιά. «Η προσπάθεια εστιάζεται στο νοτιοδυτικό μέτωπο», τόνισε.

Επίσης, μίλησε για τις πυρκαγιές στον Σταυρό της Λέσβου και στην Κρέστενα. «Θα καλούσαμε όλους να δίνουν έμφαση στην ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία», συμπλήρωσε.

«Από την περυσινή δυσάρεστη εμπειρία πήραμε μαθήματα. Σε ένα τέτοιας έκτασης φαινόμενο, οι επιπτώσεις είναι αναπόφευκτες. Εκείνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι. Η συνολική εικόνα είναι δύσκολη αλλά σαφώς καλύτερη από πέρυσι. Δεν θριαμβολογούμε αλλά ούτε θεωρητικολογούμε. Έχουμε καταφέρει να μην θρηνούμε ανθρώπινες απώλειες και να θέτουμε τις πυρκαγιές υπό έλεγχο πιο σύντομα», επεσήμανε ο κ. Οικονόμου.

Παράλληλα, είπε ότι η ώρα των απολογισμών και συγκρίσεων θα έρθει αργότερα και πως ολοκληρώνεται ο σχεδιασμός για τον νέο οικισμό στο Μάτι. «Ήδη η περιοχή διαθέτει σχέδιο πόλης», υπογράμμισε και αναφέρθηκε σε όλα τα στάδια που θα ακολουθήσουν, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση μεριμνά για την πλήρη αποκατάσταση της ζωής στο Μάτι.

Επιπλέον, μίλησε για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» και την απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, να διπλασιαστούν οι πόροι.

Ακόμη, αναφέρθηκε στα νέα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης υπογραμμίζοντας ότι η πολιτική της κυβέρνησης ήδη έχει οδηγήσει σε μείωση της ανεργίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε και για τις αλλαγές στην εκπαίδευση των αστυνομικών, επισημαίνοντας ότι η σχολή πλέον γίνεται πανεπιστημιακή ενώ αναβάθμιση προβλέπεται και για την αστυνομική ακαδημία και αυξάνεται η ισχύς των διαβατηρίων στα 10 χρόνια.

Δείτε την ενημέρωση

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Οι πρώτες ελληνικές ημέρες της νέας πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα – Το αφιέρωμα του φιλοτραμπικού «Breitbart»
Στο ίδιο άρθρο, το φιλοτραμπικό ΜΜΕ επισημαίνει ότι η Γκιλφόιλ αναμένεται να συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να παραστεί σε υπουργικές συναντήσεις που διοργανώνει το «Atlantic Council» στην Αθήνα
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Kimberly Guilfoyle
Μαρινάκης: Ευχάριστο ανάγνωσμα το βιβλίο του Τσίπρα – Μιλάμε για την «Ιθάκη» αλλά μην ξεχνάμε το ταξίδι και το αχρείαστο μνημόνιο
«Θα μας επιτρέψετε την πολιτική να την κάνουμε με πολιτικό διάλογο με τα υπόλοιπα κόμματα και όχι αντιπαρατιθέμενοι με συγγραφείς» είπε μεταξύ άλλων
Παύλος Μαρινάκης
«Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τους Έλληνες συμμάχους μας», είπε η Κίμπερλι Γκιλφόιλ - Η ανάρτηση για τη συνάντηση με τον Κωνσταντίνο Τασούλα
«Θα είμαι υπερήφανη εκπρόσωπος του Προέδρου Τραμπ, σθεναρή υπερασπίστρια των αμερικανικών συμφερόντων και ακλόνητη φίλη της Ελλάδας και του ελληνικού λαού»
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Κίμπερλι Γκιλφόιλ υπέβαλε τα διαπιστευτήριά της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Τασούλα
Αυτό είναι το εξώφυλλο του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα, «Ιθάκη» - Οι προσωπικές αφηγήσεις που μετατρέπονται σε πολιτικό θρίλερ
Εκτός από τα γεγονότα της περιόδου 2015 - 2019 περιγράφονται τα παιδικά και εφηβικά χρόνια του Αλέξη Τσίπρα, η πολιτικοποίηση στις γραμμές της ΚΝΕ και της Αριστεράς και η είσοδος στο Μαξίμου
Αλέξης Τσίπρας: Αυτό είναι το εξώφυλλο του βιβλίου του «Ιθάκη» 108
Τα παραλειπόμενα της συνάντησης Τασούλα – Γκιλφόιλ: Ο μήνας του μέλιτος και η ατάκα «εργαζόμαστε για νέο σύζυγο»
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, είπε στην Κίμπερλι Γκιλφόιλ ότι λόγω της επαγγελματικής διαδρομής της είναι αξιοθαύμαστο παράδειγμα του αμερικανικού ονείρου
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Τασούλα
9