Κόσμος

Ερντογάν – Πούτιν: Συμφωνία για το ρωσικό φυσικό αέριο και στήριξη πριν από τις τουρκικές εκλογές

Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, στο περιθώριο της 22ης Συνόδου Κορυφής Αρχηγών Κρατών του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης, που πραγματοποιείται στο Ουζμπεκιστάν.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, το 25% των προμηθειών ρωσικού φυσικού αερίου στην Τουρκία θα πληρώνεται σε ρούβλια και μια σχετική συμφωνία για το θέμα αυτό θα τεθεί σε ισχύ σύντομα. Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο Τούρκους αξιωματούχους, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα επιδιώξει να δημιουργήσει ακόμα πιο στενές οικονομικές σχέσεις με τη Ρωσία, στην προσπάθεια του να σταθεροποιήσει την οικονομία της Τουρκίας εν όψει των
Ανώτερη πηγή ανέφερε ότι στη σημερινή συνάντηση ο Ερντογάν αναμενόταν να ζητήσει από τον Πούτιν έκπτωση 25% στο φυσικό αέριο.

Πούτιν: Η Δύση θέλει να διαλύσει τη Ρωσία

Μιλώντας στη σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης και συζητώντας δημόσια για τον πόλεμο -για πρώτη φορά από τότε που η ξεκίνησε η αντεπίθεση της Ουκρανίας που απώθησε τα ρωσικά στρατεύματα από την περιοχή του Χάρκοβο την περασμένη εβδομάδα-, ο Πούτιν απείλησε με πλήγματα στην ουκρανική υποδομή και είπε: «Θα δούμε πώς η αντεπίθεση της Ουκρανίας θα τελειώσει».

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι έχουν δει προσπάθειες να προκληθούν πλήγματα στις ρωσικές υποδομές, σημειώνοντας ότι θα απαντήσουν «με μεγάλη σοβαρότητα», εάν διαπιστωθεί περισσότερος κίνδυνος για τη Ρωσία. «Θα κάνουμε οτιδήποτε προκειμένου να μην υπάρξουν αρνητικές εξελίξεις», είπε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τσάρλι Κερκ, ο ακτιβιστής που μάγεψε τον Τραμπ – Ένας υπέρμαχος της οπλοκατοχής που τελικά τον σκότωσε
«Όταν οι άνθρωποι σταματούν να μιλούν, έρχεται η βία» είχε πει σε ένα από τα αγαπημένα του debate με φοιτητές - Ο Τσάρλι Κερκ εκτελέστηκε από ελεύθερο σκοπευτή ενώ μιλούσε σε πλήθος
Τσάρλι Κερκ
2
Πενήντα νεκροί στην πόλη της Γάζας από ισραηλινές επιθέσεις: Εντολή εκκένωσης από τους IDF – «Θα χρησιμοποιήσουμε βία»
Εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι έχουν λάβει οδηγίες να εγκαταλείψουν τη μεγαλύτερη πόλη της Λωρίδας της Γάζας πριν τεθεί υπό ισραηλινό έλεγχο
Ένα αγόρι τρέχει καθώς καπνός αναδύεται από μία εγκαταλελειμμένη πολυκατοικία, που στέγαζε εκτοπισμένους Παλαιστινίους, μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, στην πόλη της Γάζας
1
Ελλάδα, ΗΠΑ και 41 ακόμη χώρες καταδικάζουν τα ρωσικά drones στον εναέριο χώρο της Πολωνίας – «Βαθιά ανησυχία για τις 19 παραβιάσεις»
Η Πολωνία τόνισε ότι «οι απερίσκεπτες ενέργειες της Ρωσίας αποτελούν παραβίαση του διεθνούς δικαίου και αποσταθεροποιητική κλιμάκωση που φέρνει την περιοχή πιο κοντά στη σύγκρουση από κάθε άλλη φορά»
Στρατιώτες περπατούν δίπλα σε ένα σημείο όπου η στέγη ενός σπιτιού καταστράφηκε, μετά την παραβίαση του πολωνικού εναερίου χώρου από ρωσικά drones κατά τη διάρκεια επίθεσης στην Ουκρανία, μερικά από τα οποία καταρρίφθηκαν από την Πολωνία με την υποστήριξη των συμμάχων της στο ΝΑΤΟ 2