Κόσμος

Ιταλία: Πέντε εκατομμύρια ευρώ στους πληγέντες από την κακοκαιρία με 10 νεκρούς και 4 αγνοούμενους

Βυθισμένη στις λάσπες η κεντρική Ιταλία από τη σφοδρότατη και φονική κακοκαιρία. Πέντε εκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη των πληγέντων ανακοίνωσε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι.

Από την κακοκαιρία που σάρωσε την κεντρική Ιταλία, τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες ακόμα τραυματίστηκαν, ενώ η τύχη άλλων τεσσάρων ανθρώπων, μεταξύ των οποίων ενός οκτάχρονου παιδιού, αγνοείται.

Δείτε βίντεο του Guardian:

Για να στηριχθούν οι πληγέντες από τις πλημμύρες, ο Ιταλός υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα διαθέσει άμεσα 5 εκατομμύρια ευρώ.

ITALY FLOODS  REUTERS

ITALY FLOODS  REUTERS

DRAGHI MARIO  REUTERS

«Ευχαριστώ ειλικρινά όλους, από την Πολιτική Προστασία μέχρι τους πυροσβέστες και τους εθελοντές», είπε ο Ντράγκι, ο οποίος μετέβη στην περιφέρεια Μάρκε όπου διαπίστωσε αυτοπροσώπως το μέγεθος των καταστροφών.

φωτογραφίες: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ντόναλντ Τραμπ για τον θάνατο του Άλεξ Πρέτι στη Μινεάπολη: «Πρόκειται για τραγωδία – αποτέλεσμα εχθρικής αντίστασης Δημοκρατικών»
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, Καρολάιν Λέβιτ, ο Ντόναλντ Τραμπ, «δεν θέλει να βλέπει ανθρώπους να σκοτώνονται στους δρόμους, αλλά απαιτεί το τέλος της αντίστασης και του χάους»
Στέλεχος του Γραφείου Ποινικής Σύλληψης (BCA) επιμελείται το σημείο όπου ο Alex Pretti, σκοτώθηκε από πυροβολισμούς ομοσπονδιακών υπαλλήλων της υπηρεσίας μετανάστευσης που προσπάθησαν να τον συλλάβουν, ενώ άνθρωποι συγκεντρώνονται σε ένα αυτοσχέδιο μνημείο, στο Μινεάπολις
Πάνω από 20 οι νεκροί λόγω του πολικού ψύχους στις ΗΠΑ: Θερμοκρασίες ρεκόρ στους -45 βαθμούς, σχεδόν 1 εκατομμύριο νοικοκυριά χωρίς ρεύμα
Τουλάχιστον 20 πολιτείες τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού, όπως και η πρωτεύουσα Ουάσινγκτον και σοβαρά προβλήματα έχουν καταγραφεί στις μεταφορές, στις πτήσεις και στην ηλεκτροδότηση
Χιονοθύελλα