Κόσμος

Ιταλία: 11 οι νεκροί από τις πλημμύρες

Αυξήθηκε ο τραγικός απολογισμός των νεκρών από τις σφοδρές πλημμύρες που έπληξαν την κεντρική Ιταλία. Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι πυροσβέστες εντόπισαν νεκρό έναν από τους τρεις αγνοούμενους στην περιφέρεια Μάρκε. 

Ο νέος απολογισμός του πρωτοφανούς αυτού κύματος κακοκαιρίας που «πέρασε» από την κεντρική Ιταλία, είναι 11 νεκροί και δύο αγνοούμενοι. Η περιφέρεια Μάρκε είναι μια από τις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από φονικές βροχοπτώσεις και πλημμύρες. 

Το τελευταίο θύμα της σφοδρής κακοκαιρίας, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είναι ένας άνδρας και οι διασώστες ελπίζουν ακόμη να βρουν ζωντανό ένα αγοράκι οκτώ ετών, το οποίο παρασύρθηκε από την βία των υδάτων ενώ βρισκόταν με την μητέρα του.

Δείτε φωτογραφίες:

Plommires Italia Reuters Plommires Italia Reuters Plommires Italia Reuters

Οι εικόνες από τις πληγείσες περιοχές είναι τραγικές… Κάτοικοι με σκούπες προσπαθούν να βγάλουν τα νερά από τα σπίτια τους και να καθαρίσουν, όπως μπορούν, τα προσωπικά τους είδη. Αξίζει να σημειωθεί ότι μετεωρολόγοι προβλέπουν νέες βροχές και όλοι κοιτούν με ανησυχία τα σύννεφα που μαζεύονται στον ουρανό.

Δείτε βίντεο:

Τέλος υπενθυμίζεται ότι για να στηριχθούν οι πληγέντες από τις πλημμύρες, ο Ιταλός υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα διαθέσει άμεσα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο ιδιοκτήτης του μπαρ στο Κραν Μοντανά παραδέχτηκε ότι μια πόρτα ήταν κλειδωμένη - Πολλά θύματα πέθαναν στην προσπάθειά τους να την ανοίξουν
Ο Ζακ Μορέτι ισχυρίζεται τώρα ότι δεν γνωρίζει γιατί η πόρτα εξυπηρέτησης ήταν εξαρχής κλειδωμένη, ενώ το προσωπικό του μπαρ αναφέρει ότι η είσοδος τους από την συγκεκριμένη έξοδο κινδύνου «απαγορευόταν»
Μια γυναίκα ανάβει ένα κερί σε ένα αυτοσχέδιο μνημείο έξω από το μπαρ «Le Constellation», μετά από μια θανατηφόρα πυρκαγιά και έκρηξη κατά τη διάρκεια ενός πάρτι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στο πολυτελές χιονοδρομικό κέντρο Crans-Montana στη νοτιοδυτική Ελβετία
Σεισμός 6,8 Ρίχτερ στην Ινδονησία
Η σεισμική δόνηση είχε εστιακό βάθος 77 χιλιομέτρων, ενώ το επίκεντρο σημειώθηκε στα ανοιχτά των ακτών του νησιωτικού συμπλέγματος Ταλάουν
Σεισμός
CNN: Η 18ημερη καταδίωξη του δεξαμενόπλοιου «Bella1» – Η χρήση Navy SEALs και «Night Stalkers» και ο πολύμηνος «σκιώδης στόλος»
Η κατάσχεση ενός πετρελαιοφόρου με (πρόχειρα ζωγραφισμένη) ρωσική σημαία ήταν μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας της κυβέρνησης Τραμπ να διασφαλίσει ότι τα αποθέματα πετρελαίου της Βενεζουέλας δεν θα διαρρεύσουν σε άλλες χώρες
Το δεξαμενόπλοιο Bella 1 μετά την ανακοίνωση των αμερικανικών αρχών ότι η Αμερικανική Ακτοφυλακή καταδίωξε ένα πετρελαιοφόρο σε διεθνή ύδατα κοντά στη Βενεζουέλα