Πολιτική

Live News: Ο Τσίπρας «καίει» την απλή αναλογική – Το μέλλον της Εύας Καϊλή στο ΠΑΣΟΚ

Για απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να «κάψει» την απλή αναλογική μίλησε στο Live News η δημοσιογράφος Χριστίνα Κοραή ενώ αναφέρθηκε στις σχέσεις της Εύας Καϊλή με το ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με την δημοσιογράφο Χριστίνα Κοραή, ο Αλέξης Τσίπρας «καίει» την απλή αναλογική. Ενώ το σύστημα εκλογής με απλή αναλογική την ψήφισε το δικό του κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ, το 2014 με 2015, ως προεκλογική δέσμευση τελικά την έκαψε».

Σύμφωνα με την δημοσιογράφο, όταν υποστηρίζει ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματική αντιπολίτευσης ότι δεν πρόκειται να κάνει κυβέρνηση των ηττημένων, σημαίνει ότι και 29 και 30% να έχει πάρει η Νέα Δημοκρατία και σε συνδυασμό με τα ποσοστά του προοδευτικού μετώπου να σχηματίζεται ένα 48%, δεν πρόκειται να σχηματιστεί κυβέρνηση.

Μάλιστα, μιλώντας η Χριστίνα Κοραή με εξ απορρήτου άτομο του Αλέξη Τσίπρα ρώτησε αν θα κρατήσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης έστω για ένα 24ωρο που θα λάβει από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή θα την δώσει την εντολή αμέσως πίσω, της απάντησε ότι στα σχέδια του κ. Τσίπρα είναι να την δώσει αμέσως πίσω στην εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Τι τρέχει με την Εύα Καϊλή;

Σύμφωνα με την Χριστίνα Κοραή έχει δημιουργηθεί ένα θέμα, καθώς η κα Καϊλή και ένας ακόμη ευρωβουλευτής, από την ομάδα των σοσιαλιστών, δεν ακολούθησαν την κομματική γραμμή που προέβλεπε την αποχή από την ψηφοφορία και ψήφισαν για γενικό γραμματέα – που είναι μία κρίσιμη θέση στο Ευρωκοινοβούλιο – τον υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος.

Η Χριστίνα Κοραή κατέθεσε την προσωπική της θεώρηση, ότι δηλαδή η Εύα Καϊλή δεν έχει επαφές με τον Νίκο Ανδρουλάκη. Επιπλέον τόνισε η Χριστίνα Κοραή ότι στην ομιλία του κ. Ανδρουλάκη στη ΔΕΘ δεν ήταν παρούσα στην Θεσσαλονίκη, αλλά ήταν παρούσα στην πόλη της το Σαββατοκύριακο της ομιλίας του Πρωθυπουργού.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το «στοίχημα» της κυβέρνησης για Χριστούγεννα με ανοιχτούς δρόμους χωρίς μπλόκα: Τα αιτήματα των αγροτών, ο Τσιάρας και το μήνυμα Μητσοτάκη
Ο πρωθυπουργός σήμερα στη Βουλή δεν αναμένεται να αναφερθεί στα μέτρα που βάζει η κυβέρνηση στο «τραπέζι» του διαλόγου, καθώς πια αυτό θα το χειριστεί ο Κ. Τσιάρας
Μπλόκο αγροτών
Δένδιας: Δεν ισχύει ότι πήραμε πίσω την πρότασή μας στο SAFE – Ζητήθηκε επανυποβολή του αιτήματος, τίποτα δεν έχει λήξει
«Σε τρεις μήνες θα καταλήξουμε στο ποια χώρα θα μετέχει και σε ποιο ευρωπαϊκό αμυντικό εξοπλιστικό πρόγραμμα» διευκρίνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
Ο Νίκος Δένδιας
Μητσοτάκης σε Πρόεδρο της Μολδαβίας: Ο κάθετος διάδρομος αλλάζει τον γεωπολιτικό και ενεργειακό χάρτη
«Εγγυηθήκατε την ενότητα και δώσατε θάρρος και προοπτική και με την ισχυρή εντολή που λάβατε θα φέρετε πιο κοντά την Μολδαβία στην Ευρώπη με την Ελλάδα δίπλα σας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη MAIA SANDU
Μαρινάκης σε αγρότες: Στις 3 το μεσημέρι η απάντηση της κυβέρνησης στα αιτήματά τους - «Υπάρχουν όρια που δεν μπορούν να ξεπεραστούν»
Ως «κόκκινη γραμμή» περιέγραψε την μη υπαγωγή του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ και τον διπλασιασμό των συντάξεων, ο Παύλος Μαρινάκης - «Ο διάλογος δεν γίνεται με ταχυδρομικά περιστέρια»
Παύλος Μαρινάκης 117