Τρίτη, 30 Απρ.
21oC Αθήνα

Υπογεγραμμένο αντίτυπο της «Εμμα» γίνεται το πιο ακριβό βιβλίο της Τζέιν Όστιν

Υπογεγραμμένο αντίτυπο της «Εμμα» γίνεται το πιο ακριβό βιβλίο της Τζέιν Όστιν

Για 375.000 λίρες (430.000 ευρώ) αγοράστηκε μια πρώτη έκδοση του μυθιστορήματος «Έμμα» της Τζέιν Όστιν. Πρόκειται για την υψηλότερη τιμή πώλησης από οποιοδήποτε άλλο βιβλίο της σπουδαίας Βρετανίδας μυθιστοριογράφου.

Το συγκεκριμένο αντίτυπο, σύμφωνα με την Guardian, είναι η μοναδική έκδοση- η οποία φέρει το χειρόγραφο σημείωμα της Τζέιν Όστιν, κάνοντάς το το ακριβότερο βιβλίο από οποιαδήποτε άλλη τυπωμένη δουλειά της.

Το βιβλίο τοποθετήθηκε στο «Chawton House», του Χάμσαϊρ, πρώην ιδιοκτησία του αδερφού της Όστιν, Έντουαρντ, που τώρα λειτουργεί ως Ινστιτούτο Έρευνας με εξειδίκευση στις γυναίκες συγγραφείς. Ο Αμερικανός αγοραστής επέμενε να παραμείνει το βιβλίο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο έμπορος σπάνιων βιβλίων στο Λονδίνο Peter Harrington δήλωσε ότι πρόκειται για το μοναδικό υπογεγραμμένο αντίτυπο παρουσίασης μυθιστορήματος. Το είχε δώσει στη φίλη της Ανν Σαρπ η οποία ήταν γκουβερνάντα των παιδιών του Έντουαρντ. Το χειρόγραφο σημείωμα στο βιβλίο λέει: «Η Τζέιν λάμβανε σοβαρά υπόψιν την ανταπόκριση της Aνν στα μυθιστορήματα της, ζητώντας της να είναι απόλυτα ειλικρινής στην αξιολόγησή της, και σημειώνοντας τα σχόλια της στο ημερολόγιο».

Το βιβλίο αναμένεται να εκτεθεί δημόσια στο Chawton House στις αρχές του επόμενου έτους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις