Πολιτική

Οικονόμου σε Τσίπρα: «Καλά τα λόγια στο εξωτερικό αλλά να ψήφιζες τα εξοπλιστικά»

Στον Αλέξη Τσίπρα και τις δηλώσεις του στη Σύνοδο του PES στην Πράγα σχετικά με την αντιμετώπιση της ΕΕ στην Τουρκία, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, λέγοντας ότι «η καταγγελία του είναι ωφέλιμη για τη χώρα, όμως ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να είναι πιο προσεκτικοί στο προσφυγικό».

«Η ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει μεθοδικά, στρατηγικά και αποτελεσματικά την προκλητικότητα της Τουρκίας και τις απειλές σε όλα τα διεθνή fora τα τελευταία χρόνια» επισήμανε σε σχόλιό του ο Γιάννης Οικονόμου, αναφορικά με τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στη Σύνοδο του PES στην Πράγα.

Ο κ. Οικονόμου, τόνισε ότι «η καταγγελία του τρόπου που η Τουρκία πολιτεύεται στις πολιτικές ομάδες που υπάρχει ελληνική εκπροσώπηση, είναι κάτι αναμφισβήτητα ωφέλιμο για την χώρα μας. Άλλωστε η κυβέρνησή μας έχει υπερτονίσει την αναγκαιότητα ύπαρξης αραγούς εσωτερικού μετώπου απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα» και αναφερόμενος στις δηλώσεις του κ.Τσίπρα προσέθεσε αφήνοντας αιχμές για τη στάση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για το προσφυγικό:

«Πέρα από λόγια και δηλώσεις στο εξωτερικό, το πλέον εθνικά επωφελές θα ήταν να υπερψηφίζει ο κ. Τσίπρας τα εξοπλιστικά προγράμματα, που θωρακίζουν έμπρακτα τη χώρα μας απέναντι στις απειλές, και τις αμυντικές συμφωνίες που κατοχυρώνουν τη γεωστρατηγική μας ασφάλεια. Και, φυσικά, να είναι περισσότερο προσεκτικοί, ο ίδιος και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στην τουρκική προπαγάνδα εις βάρος της Ελλάδας όσον αφορά ζητήματα όπως το προσφυγικό».

Το tweet του Αλέξη Τσίπρα για την Τουρκία:

https://twitter.com/atsipras/status/1577973627257069570

«Δεν μπορεί η Ε.Ε, την ίδια στιγμή που παίρνει ορθώς σαφή θέση ως προς την Ουκρανία,να μην παίρνει σαφή θέση ως προς την παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων ενός κράτους-μέλους της.Οφείλει να ενεργοποιήσει πακέτο κυρώσεων εάν η Τουρκία παραβιάσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας», έγραψε σε tweet του ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέχεια των δηλώσεών του στην Πράγα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το ορόσημο της ΔΕΘ για τη δημοσκοπική ανάκαμψη της ΝΔ και οι χειρισμοί στην υπόθεση της παραπομπής Καραμανλή σε Προανακριτική
Στην πρόταση που θα καταθέσει η ΝΔ, θα αναφέρεται ξεκάθαρα ότι ζητείται η παραπομπή του κ. Καραμανλή σε προκαταρκτική εξέταση για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος
Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής