Κόσμος

Νιγηρία: Τους 76 έφτασαν οι νεκροί από τη βύθιση πλοιαρίου στην πολιτεία Ανάμπρα

Οι νεκροί από το ναυάγιο ενός πλοίου στην πολιτεία Ανάμπρα της νοτιοανατολικής Νιγηρίας ανέρχονται στους 76, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή ο πρόεδρος της χώρας.

Το πλοιάριο βυθίστηκε την Παρασκευή, στην περιοχή Ογκμπάρου που πλήττεται από πλημμύρες.

Στην ανάρτησή του στο Twitter ο πρόεδρος της Νιγηρίας Μουχαμαντού Μπουχάρι ανέφερε ότι οι αρχές προσπαθούν ακόμη να εντοπίσουν και να διασώσουν τους αγνοούμενους επιβάτες. Πρόσθεσε ότι έδωσε οδηγίες στις αρμόδιες υπηρεσίες να ελέγξουν τα πρωτόκολλα ασφαλείας ώστε να αποφευχθούν παρόμοια δυστυχήματα στο μέλλον.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας διαχείρισης επειγόντων περιστατικών της Ανάμπρα ανέφερε ότι μέχρι το βράδυ του Σαββάτου είχαν ανασυρθεί ζωντανοί 15 άνθρωποι.

Η Ανάμπρα συγκαταλέγεται στις 29, από τις 36 Πολιτείες της Νιγηρίας, που βιώνουν εκτεταμένες πλημμύρες φέτος. Τα νερά παρέσυραν σπίτι και κατέστρεψαν καλλιέργειες και δρόμους. Οι πλημμυροπαθείς ανέρχονται σε τουλάχιστον μισό εκατομμύριο.

Ένας κάτοικος της περιοχής, ο Αφάμ Ογκένε, είπε στο πρακτορείο Reuters ότι επειδή έχει καταστραφεί από τις πλημμύρες ο κεντρικός δρόμος που συνδέει οκτώ κοινόητες με την υπόλοιπη Πολιτεία, ορισμένοι αναγκάζονται να μετακινούνται με πλοιάρια. Εκείνο που βυθίστηκε μπορούσε να μεταφέρει περισσότερους από 100 ανθρώπους αλλά η μηχανή του χάλασε και το παρέσυραν τα κύματα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Το προσχέδιο για την ειρήνη προβλέπει αμερικανικές εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία για 15 χρόνια
Μιλώντας σε δημοσιογράφους μέσω WhatsApp, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι πρόσθεσε ότι είχε ζητήσει από τον Ντόναλντ Τραμπ να παράσχει εγγυήσεις ασφάλειας στην Ουκρανία για χρονικό διάστημα που θα φτάνει τα 50 χρόνια
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Ντόναλντ Τραμπ στο Μαρ α Λάγκο
Ο Ντόναλντ Τραμπ υποδέχεται τον Μπενιαμίν Νετανιάχου στη Φλόριντα – Η εκεχειρία στη Γάζα στο επίκεντρο
Ο Τραμπ αναμένεται να υποδεχτεί τον Ισραηλινό πρωθυπουργό στις 13:00 (τοπική ώρα, 20:00 ώρα Ελλάδας) στην κατοικία και κλαμπ του, το Μαρ-α-Λάγκο, στο Παλμ Μπιτς, στη Φλόριντα
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο Ντόναλντ Τραμπ