Πολιτική

Μητσοτάκης προς Άγκυρα: «Η Ελλάδα είναι ισχυρή και δεν απειλείται από κανέναν»

Ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από την Έδεσσα όπου συζήτησε με πολίτες περιγράφοντας και τις ενέργειες της κυβέρνησης για τη στήριξη της κοινωνίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των μεγάλων κρίσεων.

«Δεσμεύτηκα στη συμφωνία αλήθειας την οποία είχα ζητήσει να συνυπογράψουμε με τους Έλληνες πολίτες προεκλογικά και οι πολίτες μας πιστώνουν και μας αναγνωρίζουν ότι παρά τις δυσκολίες είμασταν συνεπείς στις προεκλογικές δεσμεύσεις μας.Είπαμε ότι θα μειώσουμε φόρους και το κάναμε, είπαμε ότι θα δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας και το κάναμε. Είπαμε ότι θα ενισχύσουμε τη θέση της Ελλάδας στην περιοχή και στην Ευρώπη και σήμερα η Ελλάδα είναι ισχυρή και δεν απειλείται από κανέναν. Με γνώμονα το διεθνές δίκαιο πορευόμαστε στην ταραγμένη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος σε κατοίκους της Έδεσσας.

Σε όσους αμφισβητούν την πολιτική του είπε: «Αυτή την σχέση εμπιστοσύνης δεν πρόκειται να επιτρέψω σε κανέναν να την αμφισβητήσει. Και όταν έρθει η ώρα το 2023 στην λήξη της θητείας μας και ξαναθέσουμε στην κρίση του ελληνικού λαού την κρίσιμη απόφαση για το ποιος θα κυβερνήσει την χώρα για την επόμενη 4ετία δεν έχω καμία απολύτως αμφιβολία ότι οι Έλληνες πολίτες θα μας δώσουν την δεύτερη δυνατότητα να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε το έργο μας».

Τα δυο μεγάλα έργα που θα αλλάξουν την εικόνα της περιοχής

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και σε δυο έργα πνοής που θα αλλάξουν την εικόνα της περιοχής.

«Είχαμε μια πολύ εκτεταμένη σύσκεψη με όλους τους δημάρχους της Πέλλας για να πούμε με απόλυτη βεβαιότητα ότι τα δυο μεγάλα έργα που θα διαμορφώσουν το μέλλον της Πέλλας για τις επόμενες δεκαετίες, η οδική σύνδεση Έδεσσας Θεσσαλονίκης και το φράγμα του Αλμωπαίου είναι έργα που θα προχωρήσουν. Εισερχόμαστε στον 4ο χρόνο της διακυβέρνησης οι πολίτες έχουν αντιληφθεί ότι μέσα στις μεγάλες κρίσεις που μας έτυχαν έχουμε οδηγήσει το σκάφος της πατρίδας με ασφάλεια σε φουρτουνιασμένα νερά και η Ελλάδα είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση σήμερα από το 2019 όταν ήρθαμε στα πράγματα», είπε.

mitsotakis edessa

Δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια παρότι είμαστε εν μέσω μιας μεγάλης παγκόσμιας κρίσης.

«Κανείς δεν θα φαντάζονταν ένα χρόνο πριν ότι θα είμαστε αντιμέτωποι με το φάσμα ενός πολέμου στην Ευρώπη που έχει προκαλέσει εκτός από την ανείπωτη τραγωδία της απώλειας ανθρώπινης ζωής και μια μια πρωτοφανή ενεργειακή κρίση μια έξαρση του πληθωρισμού παγκόσμια που μας έχει υποχρεώσει όλους στην αναδιάταξη των δυνάμεων μας και στην στροφή των προτεραιοτήτων μας στην στήριξη της κοινωνίας στις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε», τόνισε χαρακτηριστικά και εξήγησε ότι είμαστε σε θέση να στηρίξουμε νοικοκυριά επιχειρήσεις ακριβώς επειδή η οικονομία μας υπεραποδίδει.

(Dimitris Papamitsos

«Θα στηρίξουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος και τους ευάλωτους τα Χριστούγεννα με ένα έκτακτο επίδομα που το έχουν πολύ ανάγκη. Θα προχωρήσουμε στις πρώτες αυξήσεις συντάξεων και έτσι θα στηρίξουμε το διαθέσιμο εισόδημα όλων των Ελλήνων που δοκιμάζονται εν μέσω αυτής της πρωτοφανούς κρίσης», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Παρακολουθήστε την ομιλία του κ. Μητσοτάκη στη σύσκεψη που προήδρευσε στην Έδεσσα:  

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η ατζέντα του ραντεβού Μητσοτάκη και Ερντογάν στην Άγκυρα στις 11 Φεβρουαρίου – Υφαλοκρηπίδα, ΑΟΖ, Ιράν και Ουκρανία
Στο παρά πέντε της συνάντησης κορυφής, η Άγκυρα έσπευσε να επαναφέρει στο προσκήνιο τις αναθεωρητικές «κορώνες» της για το Αιγαίο σε σχέση με το δικαίωμα της Αθήνας για επέκταση στα δώδεκα μίλια
Από τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στις 23 Σεπτεμβρίου 2024 12
Κυριάκος Μητσοτάκης: Μέσα στον Μάρτιο η τελική εισήγηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση – Μηδενική ανοχή στα κυκλώματα των διακινητών
Στη Συνταγματική Αναθεώρηση και στην τραγωδία στη Χίο αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην κυριακάτικη...
Κυριάκος Μητσοτάκης 73
Ο Στέφανος Κασσελάκης προτείνει την αλλαγή ονόματος του Κινήματος Δημοκρατίας σε Δημοκράτες – Προοδευτικό Κέντρο
«Ήρθε η ώρα για ένα άλμα που θα μετατρέψει την πρωτοβουλία που ξεκίνησε από το Γκάζι σε μια νέα δημοκρατική παράταξη, αντάξια των ευρωπαϊκών προτύπων» τονίζει ο Στέφανος Κασσελάκης
Στέφανος Κασσελάκης
31